Clarks
PULS GRADA · moda

Ljubitelji poznatog britanskog proizvođača cipela navikli su da Clarks svaku svoju kolekciju začini posebnim modelima iza kojih stoji neko od zvučnih imena dizajnerske scene. Prethodne četiri uspešne sezone to je bila čuvena irska dizajnerka Orla Kiely. Sada je tu Christopher Raeburn, mladi britanski dizajner i umetnički direktor kompanije Victor Inox.

Njegova saradnja sa kreativnim timom u Clarksu pretočena je u seriju jedinstvenih urbanih sandala koje su imale premijeru na londonskoj Nedelji mode. Modeli koje je Raeburn dizajnirao donose sofisticirani osvrt na military stil. Zanimljivost u vezi sa njegovim radom jeste dosledna proizvodnja svakog komada koji dizajnira isključivo na britanskom tlu – sasvim u skladu sa tradicijom do koje Clarks izuzetno drži.

Kolekcija proleće-leto 2016 posebno je raskošna, jer osim projekta Clarks-Raeburn realizovana je i saradnja sa dizajnerskim timom Muzeja Viktorija i Albert, najpoznatijom ustanovom te vrste koja je posvećena umetnosti i dizajnu. Deo Clarks kolekcije sa oznakom V&A inspirisan je šezdesetim godinama XX veka – decenijom koja je zauvek promenila modu. Forme i printovi preuzeti iz te čarobne dekade u kojoj je London bio centar sveta, redizajnirani su u skladu sa modernim trendovima i još jednom predstavljaju britanski ležerni stil u najboljem svetlu.

cover Kraljevski kofer: Kako je Kate Middleton izgledala na turneji po Indiji i Butanu Revija Chanel za jesen Chanel za jesen 2016 – spremno za nošenje Neveste u 2017. Trendovi za neveste koje će se udavati 2017. Victoria's Secret nova kolekcija Victoria’s Secret: Nova kolekcija je revolucionarna