Bajs i zvonce - Ivana Novaković
PULS GRADA · dizajn

Neobična ideja o oslikavanju zvonca za bicikle javila se Ivani kada nije uspela da pronađe ni jedno adekvatno koje bi odgovaralo njoj i njenom biciklu, jer su sva bila jednobojna i nekako dosadna. Tako je oslikala svoje prvo zvonce, a svi koji su ga videli potpuno su se oduševili. A onda su polako krenule porudžbine, pošto su svi želeli nešto unikatno i personalizovano za svog ljubimca na dva točka.

Cin Cin Bells osnovan je u martu 2015. godine, i to godinu dana od nastanka same ideje o ručno oslikanim zvonima. Ovaj brend je inače deo porodične firme Kikel doo, koja se bavi raznim delatnostima u oblasti IT sektora u Šapcu. Ivana Novaković je ujedno osnivač Cin Cin Bells-a i autorka motiva na zvonima, koja se izrađuju u radionicama u Šapcu i Beogradu.

S obzirom da je Ivana završila studije na smeru Preduzetništvo, odmah joj je prošlo kroz glavu da bi to mogao da bude super proizvod. Uradila je biznis plan i shvatila da postoji potencijal. Uz njen najdraži hobi od malih nogu – slikanje, to je izgledalo kao idealna prilika da spoji ono u čemu uživa sa onim o čemu se školovala. Bilo je potrebno skoro godinu dana učenja tehnike oslikavanja na metalu i testiranja boja kako bi se došlo do današnjeg izgleda i kvaliteta dorade na zvonima.

Od Šapca, preko Novog Sada i Beograda, pa do Beča, Cin Cin Bells zvona su dostupna svakom zaljubljeniku u bicikle, dobar stil i zdrav život. A voze se svuda po svetu: od Meksika, Kanade, Amerike, do Japana, Izraela, Rusije, Kazahstana, Italije, Nemačke, Danske, Australije…

Cin-cin je, kao što znate, zvuk vezan za onaj koje zvono bicikla proizvodi, i najviše iz tog razloga nekako je bilo logično da se brend upravo zbog toga nazove Cin Cin Bells.

Realizacija počinje od skiciranja motiva na papiru, a zatim zvona prolaze različite faze obrade u radionici, i pripreme za taj crtež. Na kraju se određenim lakovima zaštite kako bi bila otporna na spoljašnje uslove, sunce, kišu i sneg. Da bi jedno zvonce bilo spremno za kupca potrebno je nedelju dana. Iz tog razloga zvona se rade u serijama po određenim fazama.

Ivana pronalazi inspiraciju u ljudima, putovanjima, filmovima, crtaćima, hrani, muzici… Najvažnije od svega, i ono što je karakteristično za Cin Cin Bells zvonca, jeste što su rađena sa dosta jarkih i živopisnih boja, i što izazivaju pozitivnu reakciju kod ljudi. Profili ličnosti i godišta se dosta razlikuju, ali svako može da nađe neki motiv koji je karakterističan baš za njega. Isto tako, kada su pokloni u pitanju, Ivana se trudi da izbor bude veliki.

Zbog toga ćete u Cin Cine Bells-u naći najrazličitije motive. Od bubamare i leptira, preko zombi oka, patlidžana, brzinomera, pa do ovčice, Tesle, Star Wars i Bat Bike zvona, krofnice i lubenice za motivaciju da se brže vozi. Konstantno se rade novi motivi, i svako zvono je unikatno.

Često se dešava da neko želi da naruči određenu sliku za sebe ili za poklon. Ideje zaista budu sjajne, pa je Ivani uvek zadovoljstvo da zajedno sa mušterijama nađe najbolju opciju i napravi posebno zvono. Zanimljivo je da su zvona poklanjana u različitim situacijama, od venčanja, za mladence i kumove, do rođendana, godišnjica, pozorišnih premijera – i svako je imalo neki motiv vezan za te događaje ili za osobe kojima je poklanjano.

Kako bi vam pomogli da odlučite koje zvonce da izaberete, idelana preporuka za nju jesu ona sa motivom bubamare, lubenice, deteline sa četiri lista, liciderskog srca ili bilo koje mandale. A za njega (biciklistu) nema greške sa motivima brzinomera, piva, kompasa, Tesle i Road King-a.

Kako bi vaše cin-cin bilo sa najvše stila, još vam samo ostaje da sebi i svojim dragima pribavite Cin Cin Bells zvonce. Njih možete kupiti u prodavnici u Šapcu, ili do 1. septembra u Beogradu, u Galeriji Progres, na adresi Knez Mihailova 27. Takođe, do njh ćete doći i putem sajta ili na različitim marketima u zemlji i inostranstvu. Naravno, sva obaveštenja dobićete još i na Facebook i Instagram stranicama.

page-cover-dizajn-fail Primeri spektakularno lošeg dizajna koji će vas nasmejati page-cover Ilustracije režisera sa elementima iz njihovih filmova 01 IAP_0486 Nakit Vinja: Pokažite svoju posebnost 20180607_105322 Švedski dizajn na IKEA način · · · · · · ·