mur
PULS GRADA · sport&rekreacija

Reklo bi se, stvari ne stoje dobro po Murinja. Tri izgubljene utakmice u sedam dana, njemu se to nje desilo više od decenije. Da li će Mančester junajted potražiti novog menadžera?

Da li je to Portugalac izgubio svoj čarobni osećaj? Svaka magija mora u nekom trenutku da prestane, zar ne? Činjenica je, Žoze Murinjo više ne liči na sebe. Na telu se uvek ocrtava duševno stanje, pa je tako i Murinjo mnogo manje zgodan nego ranije. Uspeh muškarca često učini mnogo privlačnijim, ali i sigurnijim u sebe.

Uvek će Portugalac imati stila i šarma. Ovaj 53-godišnjak i dalje dobro izgleda, ali moramo priznati da ove godine deluje malo ispijeno i bezvoljno. I njegova arogancija više nije toliko privlačna. Kao da se njegovo najjače oružje okrenulo protiv njega. A nije više ni čudotvorac. Sećate se kako je bilo- Murinjo dođe u klub, naljuti sve navijače, čelnike, bivše igrače, sadašnje igrače, ali osvoji sve moguće trofeje. A šta je sad sa Mančester junajtedom? Kao da je senka nekadašnjeg sebe. Izgleda da pobednički niz započet 2003. godine polako jenjava. A i Žoze Murinjo više ne može da zaštiti svoje igrače kao pre.

Čuveni transfer Pola Pogbe od 100 miliona funti ne prestaje da se povlači po novinama a čovek je za taj novac do sada jednom pogodio prečku. „Stari“ Murinjo bi uspeo da odbrani svog igrača od novinara, nametnuo bi autoritet, Pogba bi mogao da se koncentriše samo na fudbal. Ovako, Murinjo nije više zaštitnička očinska figura. Nakon što je Mančester junajted izgubio od Vatforda, Murinjo je okrivio Luka Šoua za poraz. A ceo tim Junajteda je poludeo na Murinja zbog ove izjave. Ranije, to niko ne bi uradio, ali danas su igrači ljuti na menadžera. I to ozbiljno. Čini se da Murinjov ego puca kao i njegova karijera. Da li će doći do preokreta, saznaćemo u narednim kolima Premijer lige.


Automatski nacrt Yogabahn: Joga u berlinskom metrou Color trka broj 2 Druga Tikkurila Color RUNNING trka s bojama gu Savršene patike za sport Kako da zavolite trčanje Kako da počnete da trčite (a da to ne mrzite) ·