www.digitalspy.com
KULTURA · film/TV

Filmovi su sami po sebi magični i predstavljaju specifičan univerzum za sebe. Ali magija je, kako kažu, u malim stvarima. Dokaz za to jesu ove neobične činjenice vezane za neke od najpopularnijih filmskih ostvarenja. Budite spremni da se iznenadite, jer istina je nekad neobičnija od laži.

Slatko malo prase

Verovatno se sećate preslatkog filmića Babe koje govori o avanturama dobroćudnog praseta. Na snimanju filma učestvovalo je puno životinja, a glavnu ulogu praseta Bejb glumilo je čak neverovatnih 48 prasića.

Maska menja lice

Zastrašujuća maska Michael Myersa iz filma Halloween koja i dan danas progoni mnoge fanove ovog ostvarenja, u stvari je maska lica kapetana Kirka iz Star Trek-a, samo ofarbana u belo. Ova naizgled mala promena na kraju čini veliku razliku.

Ćelavi Bond, James Bond

I pored svog šarma, harizme i talenta, glumcu Seanu Conneryju ipak je nešto nedostajalo na snimanju o avanturama čuvenog agenta 007. To nešto je bila kosa, pa je tupe na Seanovoj glavi takođe odigrao važnu ulogu.

Bill Murray zamalo

Simpatični glumac poznat je po mnogim ulogama koje je maestralno ovekovečio, ali da li ste znali koliko mu je isto toliko potencijalno dobrih rola u poslednjem trenutku izmaklo. Bill je mogao da bude Han Solo, Forrest Gump i Batman umesto Michael Keatona.

Oskari za patuljke

Kada je Walt Disney dobio počasnog Oskara za crtani film Snežana i sedam patuljaka, uz jednu standardnu zlatnu statuu dodelili su mu i sedam malih. Motiv je jasan, jer se podrazumevalo da i svakom patuljku sleduje po jedna nagrada.

Alladine, na koga to ličiš?

Nija vam potreban duh iz čarobne lampe kako biste otkrili na osnovu čijeg je izgleda nastao lik Alladina iz popularnog crtaća. On na svojoj pojavi i lepoti (ako se složite) može da zahvali nikom drugom doli glumcu i okorelom sajentologu, Tomu Cruiseu.

Naslov menja sve

Da li možete da zamislite čuvene filmske klasike da imaju drugačiji naziv? Odgovor je naravo “ne”, jer to tada više ne bi bili ti isti filmovi. Back to the Future, iliti Povratak u budućnost, kultni je naziv, ali umalo da se ne zove tako već Spaceman from Pluto. Hmmm.., pa to i ne zvuči tako efektno.

Hodam sad kao zombi…

… mogao je komotno da zapeva frontmen benda Coldplay, Chris Martin, kada se skoro pa neprimetno pojavio u ulozi hodajućeg mrtvaka. Ako ste gledali Shaun of the Dead možda ste to mogli i da primetite, a ako niste evo jednog motiva koji će vas naterati da pogledate ovu komičnu varijantu filma o zombijima.

Puče grom iz vedra neba

Na snimanju filma Mela Gibsona The Passion of the Christ, glumca Jima Caviezela, koji je tumačio ulogu Isusa Hrista, udario je grom (?!). Da li je to bio znak nekih viših sila ili bizarna slučajnost, nikada se neće saznati. Činjenica je da je Jim ostao na neki način uklet, s obzirom da mu je karijera nako ovog filma naglo prekinuta.

Ubica mekog srca

Za ulogu Terminatora u jednom trenutku bio je razmatran O. J. Simpson, popularni američki sportista i TV ličnost. Međutim, smatrali su da nije dovoljno opak i krvoločan da glumi mašinu-ubicu. Malo čudan rezon uzevši u obzir da je Simpsonu suđeno za dvostruko ubistvo njegove bivše žene i njenog prijatelja…

Nevidljiva trudnoća

Više nije tolika tajna da je Gal Gadot bila u petom mesecu trudnoće kada je glumila glavnu ulogu u dugočekivanom filmu Wonder Woman. Ipak, za vreme snimanja to se držalo u tajnosti, ali bez obzira na to Gal je pokazala kako je zaista čudesna žena jer je sve scene borbe i akrobacije sama odigrala. Ako se pitate kako to da se stomak ne vidi, u pitanju je postprodukcijski trik. Naime, Gal je preko stomaka imala mini green screen uz pomoć koga je kasnije u montaži stomak prikazan kao normalne veličine.

Honest-Trailers-Stranger-Thingscover Iskreni trejler za seriju „Stranger Things“ Filmovi u novembar Istinite priče i nepotrebni nastavci u bioskopu: “Tragovi u snegu”, “Najhrabriji” i “Slagalica strave 8” Tri knjiške preporuke Tri knjige za preporuku: Karin Fosum, Rumena Bužarovska i Tomas Pinčon screen-shot-2017-10-31-at-3-07-47-pmcover Trejler za novu Spilbergovu dramu „The Post“ · · · · · · ·