cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Bicikl čije je čuvanje oduvek vezivalo za prostorije kakve su ostava, podrum, garaža, ali ne i u 2015. godini, kad bicikl i njegovi delovi postaju „it‟ dekor detalj.

Tako on ulazi u naše hodnike, dnevne boravke, spavaće sobe, pa čak i kupatila. Više ne predstavlja spravu za rekreaciju i održavanje forme, već postaje deo čiviluka, stolova, lavaboa, stolica.

To su prepoznali i osnivači britanskog servisa Bicycle Taxidermi, koji omogućavaju da bicikli, za koje su vlasnici bili posebno vezani, budu sačuvani kao trofeji na njihovom zidu. Na taj način volan postaje interesantan dekor-detalj. Ukoliko vam je umesto volana interesantniji točak, lako se može pretvoriti u zidni sat, ili pak držač za drage fotografije, dok se sedište bicikla može iskoristiti kao osnova za zanimljive stolice. Za one malo spretnije osnova bicikle može biti iskorišćena kao osnova lavaboa ili pak kao viseći čiviluk.

Bickl kao deo enterijeraOtvori galeriju
Građevine koje čuvaju staro drveće Građevine koje čuvaju staro drveće Popijte kafu u Breaking Bad kafiću Popijte kafu u Breaking Bad kafiću Seascape Seascape plutajuće vile: Lukuzni život na moru cover Kancelarije u prirodi