2154
PULS GRADA · destinacija

Domaćoj publici relativno nepoznat, ovaj prelepi grad smešten je u zapadnom delu Nemačke, na ušću reka Mozel i Rajne.

S istorijom dugom 2.000 godina, u ovom gradu možete videti tvrđavu Erenbrajtštajn, zatim Četiri tornja u starom Koblencu, Gradsku većnicu, Gotsku kulu i obavezno dvorac Štolcenfelz i muzej Ludvig koji krase dela autora savremene umetnosti, između ostalih i Pabla Pikasa. Vrhunac šetnje je definitivno Nemački ugao, mesto ušća dve reke kojim dominira monumentalni, 37 metara visoki, spomenik Vilhelmu Prvom, ujedinitelju nemačkog carstva.

Koblenc do koga možete stići avionom preko Frankfurta ili Kelna i brzim lokalnim vozovima, savršen je izbor za romantičan vikend. Tu su i obilasci živopisne okoline grada, koncerti klasične muzike na tvrđavi, vožnja dvema lepim rekama i jednostavno šetanje uz njihove obale ili kroz uske uličice starog dela grada prebogatog primerima arhitekture XIX veka, simpatičnim kafeima i prodavničicama lokalnih proizvoda.

Razočaravajuće leto u Velikoj Britaniji u slikama Razočaravajuće leto u Velikoj Britaniji u slikama Naslovna Najbolji Instagram profili devojaka koje ne drži mesto #bucketlist Mesta koja treba da posetite pre nego što umrete Devojka koja je bila tri godine na odmoru Upoznajte ženu koja je već tri godine na odmoru