skadarlija-360-sr_cover
KULTURA

Turistička organizacija Beograda pripremila je ovog leta novi kulturno-umetnički program u Skadarliji, koji izvode poznati beogradski glumci od Platoa ispred kuće Đure Jakšića duž Skadarske ulice, i koje će se izvoditi svakog petka tokom avgusta od 19 do 20 časova.

Program je sačinjen od niza anegdota, skečeva i priča koji su osmišljeni da na humoristički i što autentičniji način prikažu boemski život koji se odvijao u Skadarliji početkom 20. veka. Glumcima Milanu Milosavljeviću u ulozi Branislava Nušića, Milanu Tubiću u ulozi Đure Jakšića pridružiće se Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi skadarlijske dame, koji će pričom i pesmom doneti boemski duh i veselu atmosferu Skadarlije koji su bojili ulice Beograda između dva „velika rata“. Program je besplatan.

cebef-baner_Belef2017_cover BELEF 2017: Leti kulturno Naslovna fotografija - Jelena Puzić u monodrami Pu spas za sve nas (foto Ivana Vesković) Pu spas za sve nas: Sjajna monodrama o heroini Drugog svetskog rata #Kulturna Sreda mts i #KulturnaSreda poklanjaju umetnička dela Zoran Ferić promocija Autor najčitanijeg hrvatskog romana dolazi u Beograd · · ·