pocetak
KULTURA · pozorište

Mikser Teatar predstavlja dve nove premijere na Miksalištu ovog leta. Publika će 7. avgusta imati priliku da pogleda dramu „Ja ili neko drugi‟ u režiji Jelene Bogavac, a po tekstu Maje Pelević, a 25. avgusta nesvakidašnju predstavu „What the Fuck are We Doing Here‟ Maje Maletković.

Drama Ja ili neko drugi inspirisana je istinitim događajem – kidnapovanjem i oslobađanjem austrijske devojčice Nataše Kampuš. Događaj je poslužio kao okidač za pisanje priče koja ispituje koncept slobode u savremenom životu koji, u velikoj meri, pokreću i kontrolišu mediji. Manir pisanja komada je poetičan i fragmentiran – priča ispričana od strane glavnog protagoniste sporadično biva prekinuta horom medija, komšija i savesnih građana, dok se celokupan tok priče s vremena na vreme prekida upadicom.

U glavnim ulogama se nalaze: Jovana Stipić, Aleksandra Janković, Vlada Aleksić Miloš Vlalukin.

www.facebook.com/mikser.belgrade

Braca Bluzeri Mjuzikl „Braća (B)luzeri“ dva dana zaredom na Miksalištu Umetnost zapošljavanja pozorište Umetnost zapošljavanja – poziv za učešće na pozorišnom treningu kameni cvet Pozorišna kritika: „Kameni cvet“ Afanisis ili o presvlacenju Premijera predstave „Afanisis ili o presvlačenju“ ·