Plaosnik-Ohrid
PULS GRADA · destinacija

„Grad svetlosti“ poziva vas da osetite čaroliju bezvremenog. Ohrid je „Večiti Grad“ u jugozapadnom delu Makedonije, koji svojim iskonskim pulsom povezuje stara i nova vremena zauvek.

Grad Ohrid je kulturna istorija Makedonije u malom, najbitniji obrazovni centar i izvor pismenosti slovenskih naroda. Zbog velikog broja crkava i manastira, grad je poznat kao Balkanski i Evropski Jerusalim.

Ohrid pruža brojne mogućnosti za uživanje, čak i za najprefinjenije ukuse. Tradicionalno Ohridsko leto je jedno od najposećenijih, gde su vrhunski umetnici doživeli svoje promocije.

Ohrid je pravo iznenađenje za posetioce koji očekuju tihi istorijski gradić. Pogledajte različita lica Ohrida u noći – od mističnog i mirnog do pulsirajućeg i modernog. Pabovi, barovi i klubovi su deo tradicije i uvek nude prijatnu zabavu i pozitivnu atmosferu, ali i uzbudljive i nezaboravne noći.

GettyImages-459068676 Da li biste posetili japanske gradove obučeni kao Super Mario? Smurf-Experience-Ingrid-Otto-e1532513968891 Od sada svako može prošetati kroz selo Štrumpfova romantic-towns-Hallstatt-GettyImages-475757716 Skriveni gradovi u Evropi idealni za romantičan odmor tuscany-italian-food-2 Trip Advisor: Najbolji turistički provodi u 2018. · · · ·