foto1
KULTURA · art

Pirografija je umetnost spaljivanja meke prirodne površine, poput medijapana, plute ili kože. Međutim, svoju lepotu najviše pokazuje na svetlom drvetu. Zmaja pyroart je brend nastao crtanjem portreta književnika na podmetačima, kao i oslikavanjem motiva iz različitih fandoma (Hari Poter, Igra prestola, Gospodar prstenova).

Vremenom su shvatili da najviše uživaju kombinovanjem različitih tehnika, tako da im je kuća vrlo brzo postala radionica s naizgled nepovezivim alatima. Pored neizostavnog pirografa, za ova dela su im neophodne razne testere, akrilne i fluorescentne boje, medicinski spricevi, pa čak i zubotehničke brusilice.

Iako su u početku imali konkretan plan povodom sadržaja koji žele da crtaju, stalno otkrivaju nove mogućnosti. Ideje često dobijaju od ljudi koji imaju svoju zamisao i predlože nešto što do tada nisu razmatrali.

Zmaja pyroartOtvori galeriju
collage Ove ilustracije najbolje pokazuju u kakvom društvu živimo Francuski kulturni centar City letnja preporuka #20: Teo Lopez u galeriji Francuskog Instituta cats-benefits naslovna Komične ilustracije koje pokazuju zašto je dobro imati mačku zanrovi naslovna Ilustracije koje pokazuju kako se pesme zaista prave