Chipsy Agro akademija (3)
U VAZDUHU · promo

U Srbiji se poljoprivredom bavi manje od pet procenata mladih, a kako bi se ovakva statistika promenila, značajni podsticaji dolaze i iz korporativnog sektora. Kompanija Marbo Product, deo multinacionalne kompanije PepsiCo, jedna je od onih koje sprovode programe podrške budućim poljoprivrednim proizvođačima.

Kroz edukativnu platformu ,,Chipsy Agro Akademija“ namenjenu studentima treće i četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Marbo Product omogućava praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje brenda Chipsy, ali i svetskih brendova kompanije PepsiCo kao što je Lay’s. Cilj ove platforme je i stvaranje nove generacije poljoprivrednika i podrška lokalnoj proizvodnji krompira, s obzirom da ova kompanija krompir za potrebe svoje proizvodnje otkupljuje od tri dobavljača iz Srbije.

U prvoj generaciji polaznika Chipsy Agro Akademije učestvuje 12 studenata. Praktičan deo počeo je setvom krompira na jednoj do njiva dobavljača sa kojima kompanija sarađuje. Posejane su sorte potrebne za proizvodnju čipsa, a tokom narednih poseta gazdinstvu studenti će pratiti napredak posađenih sorti sve do žetve u avgustu. Kako bi proces bio zaokružen, studenti će sirovinu koju su sami proizveli ispratiti do proizvodne trake, a zatim dočekati Chipsy proizveden od krompira koji su sami proizveli uz mentorstvo Agro stručnjaka Marba.

DSC00684 Nemanja Matić s Predator 18 kopačkama ulazi u novu sezonu Mančester Junajteda DVSummary_cover Lepota za 21. vek u estetskom centru DermaVille Bonito regata Još jedna Bonito avantura na Drini SW_Dz 1000x500 Sve što želite sada i možete! Verujte Dženifer Aniston koja preporučuje Smart Vodu · · · · ·