mandarina
PULS GRADA · gastro

Maštovita i lucidna, vedra i zavodljiva, inspirativna i drugačija, Mandarina je Beogradu donela jednu sasvim novu i sasvim svežu i u svakom detalju sasvim posebnu slatku priču.

Smeštena je ispod Knez Mihailove, tačnije ispod bašte „Pevca“, na samom kraju tih Gračaničke ulice, a ulaskom u ovu poslastičarnicu stupate u čudesan svet skladnih i zaokruženh ukusa, oblika i boja.

Mladi i afirmisani dizajneri stoje iza izgleda lokala, dok iza recepata torti i kolača stoji Krsto Radović, čovek koji je završio studije poslastičarstva u Londonu i radio u nekim od najprestižnijih hotela engleske i naše prestonice.

Rezultat svega toga je veseo ambijent u kome u vitrini pred vama nastupaju magični: žele od malina, ličija i ružine vodice, mus od pistaća, krem od karamelizovane banane, mus i ganaš od najfinije belgijske čokolade ili pak lagani kompot od letnjeg voća, hrskave kore od bele čokolade ili lešnika… kao samo neki od sastojaka koje čine da Stela del Mandarina, Huanita, Betty Boom, Creamy Nougat, Amorini i ostale volšebne slatke kreacije imaju izgled i ukus kakav se pamti i prepričava…

Svi kolači dostupni su pojedinačno, odnosno u verzijama manjih i većih torti. Mesto koje mami osmehe i uzdahe, obavezno proverite zašto.

Carneval City letnja preporuka #01: Carneval Donesi.com Vrelo leto i u vašoj kuhinji? trač Trač & Matteo Ferrari – vrhunska italijanska hrana po tradicionalnoj recepturi Freakshow milkshake Freakshow milkšejk: Kalorijska bomba stiže iz Australije ·