IMG_0114
PULS GRADA · deca

ArchiPlay je ime za novi koncept igračaka koje nastaju u Srbiji. U pitanju su arhitektonske igračke – setovi za gradnju i crtanje koji podstiču razvoj logike, kreativnosti, prostornog i apstraktnog mišljenja. Igračke su rezultat višegodišnjeg rada na arhitektonskoj edukaciji dece i proistekle su iz alata koje su za rad sa decom koristili arhitekte Biljana i Bratislav Branković, osnivači archiPLAY-a.

Igračke su nastale kroz edukativni proces – različite radionice na kojima smo deci približavali teme arhitekture, grada i prostora. Na njihovom razvoju su, osim arhitekata, radili i pedagozi, učitelji, defektolozi i s ponosom ističu da imaju visok razvojni potencijal.

ArchiPLAY setovi iz CONSTRUCTOR serije sastavljaju se nizom složenih pokreta, deca rade rukama, razmišljaju i istražuju kroz neusmerenu igru. Dete je aktivno i na motoričkom i na kognitivnom nivou, a uči se i strpljenju – nizom pokušaja rešava probleme na koje nailazi, učeći kroz dragocene greške.

decji kulturni centar City letnja preporuka #47: Radionica „Budi kreativan – iskoristi dan“ u DKC collage Ova beba iz Japana ima najluđu frizuru Siromašno dete Koje su trajne posledice odrastanja u siromaštvu JimJam JimJam u novom izdanju sa obogaćenim sadržajem ·