DEMON POD REFLEKTORIMA pic cover
KULTURA · film/TV

Velika su očekivanja filmoljubaca od novog filma nestašnog i jedinstvenog Nikolsa Vindinga Refna. Istina je, on ume da oduševi („Drive“ je bio remek-delo), ali i da razočara, pa i da rasrdi i one koji su mu naklonjeni, kao što je bio slučaj s nedavnim „Only God Forgives“. Ali ono što je nesporno jeste da Refn (i u svojim lošijim i manje nadahnutim izdanjima) donosi dah svežine, inovacije, autentičnosti i inteligencije, a upravo sve to se i očekuje od njegovog „Demona pod reflektorima“ (The Neon Demon), koji nakon festivalske premijere na Paliću, 4. avgusta stiže i na redovan kino-repertoar.

U ovoj (malo je reći) hiperstilizovanoj varijaciji na voljene i, kako je vreme pokazalo, dalekosežne uglavnom italijanske giallo filmove, mahom krimi i horor žanrovske provinijencije, glavne uloge tumače El Fening, Kristina Hendriks, Kijanu Rivs, mada, ako ćemo iskreno, već samo ime Nikolasa Vindinga Refna samo po sebi bio bi dovoljno neodoljiv mamac za verziranije filmofile.

"Posmatrači" Završeno snimanje filma „Posmatrači“ Nove britanske TV komedije Smeh na prvom mestu: Nove, britanske TV komedije Džejson Born Filmska recenzija: Povratak Jasona Bourna foto izvor: http://cdn4.thr.com/ „White Girl“: Eksplicitni portreti mladih Njujorčana ·