Aleksandar Damnjanovic1
PULS GRADA · moda

Tabanica je nastala spontano, čak neočekivano, iz hobija. Pošto se posle 20 godina Dragana Pilipović iz Moskve vratila u Beograd, poželela je da ostvari svoju davnašnju želju i viziju – da napravi svoje idealne sandale, za osećaj kao da hodate bosi. A kad je hobi postao toliko zahtevan, pretvorio se u pravi posao. Naziv ima dvojako značenje: najpre se povezuje s tabanima i tabananjem (hodanjem), ali i sa zanatskim izrazom koji se odnosi na uložak u svakoj cipeli, koji se nalazi neposredno ispod stopala.

Prvobitnu ideju brenda činile se samo uniseks sandale, ali su fanovi želeli i modele za druge sezone, pa sad možete naći interesantne baletanke i poluduboke cipele u stilu Petra Pana, kao i razne asesoare. Od ideje, preko dizajna i crteža, do izrade konačnog proizvoda sledi više faza, a najviše proba. Dragana tvrdi kako je najvažniji kalup, dok u izradi kao glavni materijal koristi kožu, na koju se nadovezuju elastične trake, lastiši, lepljivo platno, ulošci, guma…

Tabanica sandale idealne su za letnje dane i večeri jer su potpuno uklopive uz svaki stil. Kod svih ovih modela prisutna je paleta boja i kombinacija od kojih će svako sigurno pronaći svoju.

Tabanica - Lakoća koraka i življenjaOtvori galeriju

Draganina radionica-atelje u Design District-u (Čumićevo sokače) njeno je Tabanica carstvo, u koje su svi uvek dobrodošli. A cipele Tabanica možete još pronaći i u Ateljeu Petlja u Višnjićevoj ulici, butiku Lovely u Kneza Miloša, i Misha Concept Store u Nikole Pašića, Novi Sad.

vans gog naslovna Nova Vans kolekcija obradovala ljubitelje umetnosti collage 9 komada koji su nezaobilazni u garderoberu svake lavice naslovna victoria Otkrivamo: Čija silueta se nalazi na novoj „Reebok x Victoria Beckham“ kolekciji? collage 3 omiljena letnja odevna komada Ane Vintur · · · ·