I'M DYING UP HERE TV show 2017_cover
KULTURA · film/TV

Krajnje nepravično prošle godine je, na iznenađenje ali i na žaljenje mnogih, ukinuta isprva mnogo hvaljena HBO-ova serija „Vinil“, priča o prevratničkim američkim diskografskim sedamdesetim, rađena pod rediteljskom i producentskom paskom Martina Skorsezea; neke rane, kanda, nikad do kraja ne zacele, ali nedavno nam je stigla sasvim zadovoljavajuća uteha.

U pitanju je u svakom pogledu ambiciozna serija u čijem je fokusu razvoj stand-up komičarske scene u SAD tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Serija je nazvana I’m Dying Up Here, nastala je po ideji i pod producentskom zaštitom sjajnog Džima Kerija.

Premda je reč o svakodnevici stand-up komičarâ na prvim stepenicama profesionalnih karijera, i premda je britak, a često i politički nekorektan humor ovde važan sastojak, ovu seriju u dosadašnjem toku odlikuju i ozbiljan ton i melanholična atmosfera srećnog ishoda koji uporno izmiče. Seriju odlikuje i minuciozna i krajnje suptilna rekonstrukcija pomenute ere, a na čelu izvrsne glumačke kolone stoji oskarovka Melisa Lio.

Annabelle 1_cover Otkrijte kako je nastalo iskonsko zlo u filmu „Anabel 2: Stvaranje zla“ Automatski nacrt “Borg i McEnroe“ otvara Filmski festival u Torontu 7. septembra STRATTON_LD_D1_0041_cover Film „Straton“ od sutra u bioskopima! GLOW TV show 2017_cover City letnja preporuka #9: Serija „GLOW“ ·