foto 4
PULS GRADA · gastro

Na Dorćolu se od početka juna nalazi jedinstvena prodavnica originalnih, zanatskih čokolada. Valentina i karanfil u ponudi ima 20 vrsta čokolada sa različitih strana sveta. Tu su i najtamnije čokolade napravljene po starom receptu Maja, mlečna čokolada sa zelenim čajem i asocijacijama na Japan, čokolade sa iznenađujućim kombinacijama ukusa.

Reč je o zanatski pravljenim čokoladama koje su specifične po svom kvalitetu i načinu izrade – svaki korak u proizvodnji nosi lični pečat autora – od biranja kakaa do konkretnog recepta, forme i pakovanja. Sastojci su kvalitetni, pažljivo odabrani, maštovito iskombinovani. A rezultat su drugačije, pamtljive čokolade.

Vlasnici prodavnice na Dorćolu navode da skoro svi brendovi čokolada koje imaju u ponudi koriste samo ručnu proizvodnju, organske sastojke i sofisticirane recepte. Objašnjavaju da su na ideju da otvore originalnu prodavnicu omiljenog slatkiša došli šireći svoja znanja o kakau, o metodama obrade ove zdrave, inspirativne i magične biljke, te o njenom uticaju na ljudsko zdravlje.

Asortiman dorćolske prodavnice je pažljivo odabran. Na policama su čokolade brendova iz zapadne i istočne Evrope, iz Amerike i Meksika. Geografska raznovrsnost nosi sa sobom i raznovrsnost ukusa – razlicitih začina, voća, biljaka i mirisa. Ponuda je dopunjena čokoladama kuće, a vlasnici od jeseni planiraju da ovdašnjim kupcima predstave i kakao iz Azije i nove, maštovite zanatske primerke.

Valentina i karanfil je i prodavnica i neveliki, opušten kafić. Prostor je osmišljen kao mesto za predah, a vlasnici posebno preporučuju vrhunsku kafu, kao i čaj Kuzmi, poznat još od vremena carske Rusije. Preporučuju i pravu toplu čokoladu (u toplim danima leta ona se služi hladna). Iz ponude se izdvajaju i vina iz vinarije Dukay – Sagmeister, i portugalski Porto.

quinoa-1528719773 10 blagodeti kinoe za koje niste znali Mediteraneo i cinija City letnja preporuka #8: Sir & salate 5-26 Japanski restoran uz večeru nudi i virtuelnu realnost cover www.openwalls.com La dolce vita: Nezaboravni slatkiši iz filmova (I deo) · ·