leto-2018-baner-22
KULTURA · film/TV

Program Jugoslovenske Kinoteke ovog leta čini oko 60 filmova koji su bili na repertoaru tokom protekle sezone i privukli najviše gledalaca. Traje do 9. avgusta, a zatim se u celini reprizira od 9. avgusta do 9. septembra.

Jedinstvena letnja revija nudi mogućnost da u hladovini sale u Uzun Mirkovoj 1 uživate u filmskim klasicima. Da obnovite gradivo, podsetite se (ili iznenadite), i prepustite se magiji i talentu slavnih autora.

Kinotekin letnji best of je šetnja kroz istoriju svetske kinematografije. Na programu su i  klasici iz sredine 20. veka poput Građanina Kejna Orsona Velsa, ili Kazablanke Majkla Kertiza, ali i kultni naslovi iz poslednjih par decenija, kao što su Visoke potpetice Pedra Almodovara ili Fargo braće Koen.

Na programu su i sjajni filmovi Pomračenje Mikelanđela Antonionija, Grk Zorba Mihalisa Kakojanisa, Paklena pomorandža Stenlija Kjubrika, Lift za gubilište Luja Mala, Marni Alfreda Hičkoka, Neprilagođeni Džona Hjustona, Rozmarina beba i Stanar Romana Polanskog, Kabare Boba Fosija, trilogija Tri boje Kšištofa Kješlovskog, Let iznad kukavičjeg gnezda Miloša Formana, Poštar uvek zvoni dva puta Boba Rafelsona, Lepotica dana Luisa Bunjuela, Sjaj u travi Elije Kazana, Smrt u Veneciji Lukina Viskontija. I mnogo toga još.

parodije naslovna (slash film) Mora da se šališ: najbolje filmske parodije page-cover-slike-filmovi Filmski kadrovi inspirisani poznatim slikama nightflyers Stiže nova serija po knjizi Džordža R. R. Martina, pogledajte trejler hunter-killer-gerard-butler Džerard Batler sprečava Treći svetski rat