kulturno leto na paliluli plakat
KULTURA

Manifestacija koja Beograđanima nudi puno kvalitetnih i besplatnih sadržaja na dve lokacije (park Tašmajdan i Ustanova kulture „Vlada Divljan‟) nastavlja se i u avgustu i septembru.

Na letnjoj bini iza CZK „Vlada Divljan“ (blizu hale Pionir), i na bini u Tašmajdanskom parku moći će da se pogledaju pozorišne predstave i zanimljivi filmovi raznih žanrova. Tokom avgusta i septembra na repertoaru su komedije Jazavac pred sudom, Čekajući ministra, Nezvani gost, drama Žensko srce u šinjelu, o heroinama iz Prvog svetskog rata, u režiji Mirjane Karanović, i monodrama Milunka Savić, u izvedbi Vesne Stanković. Najmlađi ljubitelji pozorišta imaće priliku da uživaju u predstavama Aska i vuk, Zeka, Uobraženi vitez, Deca su ukras sveta, Princeza na zrnu graška, Klovn Pera.

Besplatne projekcije filmova predstaviće naslove novijeg datuma koji su ne tako davno bili prikazivani u ovdašnjim bioskopima. Na programu je romantična komedija Pariz može da sačeka s Dajanom Lejn i Alekom Boldvinom, film katastrofe Fatalni ishod s Arnoldom Švarcenegerom, kao i Priča nad pričama, mračna (anti)bajka za odrasle. Biće prikazani i savremeni klasik Mladost italijanskog reditelja Paola Sorentina s Majklom Kejnom i Harvijem Kajtelom, duhovita, filosofska i vizuelno raskošna priča o mladosti, zrelosti i stvaralaštvu, šarmantna francuska komedija Mojih pet minuta, britanski film Putovanje o istorijskoj prekretnici u britanskoj i irskoj istoriji, horor-triler Pre buđenja, francuska ljubavna drama Moj kralj…

Palilulsko kulturno leto na repertoaru ima i zanimljive koncerte. U Tašmajdanskom parku 11. avgusta u 21 čas biće održano Veče filmske muzike, za 18. avgust najavljeno je završno veče Letnje operske škole, a sopran Branislava Podrumac će 25. avgusta održati koncert Muzičko krstarenje.U septembru je na programu i elektroakustički kabare A Weill Ago, kao i koncert kvarteta violončela Mistik Cello.

Tokom avgusta i septembra održaće se i brojne književne večeri.


bukovski pivo Kako izgleda animirana poezija Čarlsa Bukovskog Brod teatar Brod Teatar i ove godine na Beogradskom keju u Novom Sadu Nikita Milivojević i Sonja Marić Uskoro počinje 5. Šekspir festival! belef-2018 Danas počinje 27. BELEF · · · · ·