Wurst Platz
KULTURA · muzika

Ako biste zašli u Wurst–ovu oazu, u Makedonskoj ulici iznenadili biste se urbanošću ovog distrikta. Ovaj prestonički klub vrlo uspešno živi i promoviše rokenrol supkulturu u samom centru Beograda kroz kooperaciju tri ogranka iste firme: Wurst Platz Bar, Moto Platz i Tattoo Platz. I ovog meseca obaveštavamo vas o novitetima vezanim za ovaj hedonistički kutak.

Imena Wurstovih ćerki firmi govore o njihovoj nameni. U Moto Platzu možete potražiti usluge popravke i održavanja vaših lepotica na dva točka. Ujedno, ljubitelji motora mogu oduševiti svoje oči galerijom custom i autentičnih modela dvotočkaša. Sve od opreme za vaše ljubimce, ali isto tako i zaštitna oprema za vas sa ili bez obeležja ovog bajk kluba. Leto je idealno vreme za vožnju motorom a odavno je počelo. Požurite i posetite Moto Platz, drugim rečima – bajkerski raj.

Za razliku od pasioniranih vozača motora ljubitelji mastila pod kožom znaju da leto nije preporučljivo godišnje doba za tetoviranje, ali Tattoo Platz već uveliko obeležava svoje posetioce. Svakoga dana, pa i vikendom možete zakazati vaš termin za doživotno urezivanje nacrta koji vam u životu znače.

Wurst Platz Bar je lokal koji u smeni dana i noći doživljava svoju transformaciju. Danju je restoran sa bogatom ponudom a u kasnijim večernjim satima postaje noćni klub sa živom svirkom. Ono što je restoranski novitet i što je vredno pomena je da je menadžment prilagodio jelovnik i kartu pića letnjim vrućinama. Renovirana bašta izuzetno prijatnog ambijenta preseliće vas za trenutak u tropske krajeve. Takođe, bašta  je izolovana zvukom i slobodna za goste koji nisu raspoloženi za svirku i koji bi želeli da uz čašicu razgovora i osvežavajuće piće završe svoj dan. Klimatizovan lokal, 160 vrsta piva, veliki izbor alkoholnih i nealkoholnih pića i koktela svakako je razlog da proverite zašto je ovo mesto pravi izbor za vas.

Ono čime se Wurst Platz bar izdvojio od ostalih svakako su mini – koncerti poznatih bendova. Neverne bebe i Rok Ko Fol utabali su put rezidentnim bendovima Wursta za predstojeće leto. Ovu tradiciju dovođenja velikih pop – rok imena domaćini nameravaju da neguju što je za veliko poštovanje, jer se u Beogradu to dugo nije dešavalo. Očekujte iznenađenja. A letnji muzički program je u toku.

Ponedeljak je rezervisan za Ivana Radenova, momka sjajne sviračke tehnike i prodornog glasa. Utorkom možete da uživate u Kate No More Duo. Ovaj dobro ukomponovani duo, ženski i muški vokal, svira ambijentalnu muziku i evergreen hitove. Sredom nastupa Samo retki nađu retke – Balašević tribute bend.

Četvrtak je rezervisan za bend Džepovi. Autentičan bend na beogradskom prostoru pažljivo bira repertoar, u kojem posebno mogu da uživaju ljubitelji muzike sa jugoslovenskog govornog  područja.

Petkom je main stream zvuk – rokenrol koji je i muzička osnova Wurst Platz Bara. Bendovi koji će nastupati tokom leta su već poznati beogradskoj publici: Gitarinet Groove Sistem, Lezz Go, Girls Boys and Toys i Freak OutSubota je rezervisana za Vukašin Brajić Trio. Najkraće rečeno – trio koji „ispaljuje‟ rokenrol sa primesama hevimetala i hard roka. Toplo i zanimljivo leto u Wurst Platz Baru. Dobrodošli.

landscape-1495633648-songs-of-the-summer-2017 6 letnjih hitova 2017. u kojima najviše uživamo DSC_0067_cover Tango Jazz Quartet u Gvarnerijusu getty_top_rock_bands_world_1000-920x584_cover 20 najpopularnijih rok bendova na svetu Zoot Woman Absence album cover1 City letnja preporuka #12: Album „Absence“ grupe Zoot Woman ·