Letnja škola-cover
KULTURA · art

Beogradski Fakultet za medije i komunikacije organizuje ciklus predavanja „AB-Z savremene estetike i teorije umetnosti“. Na predavanjima će biti reči o tome kako studirati i kako predavati savremenu umetnost kroz teoriju umetnosti.

Od 29. avgusta do 25. septembra 2018. na Fakultetu za medije i komunikacije predavači će tematizovati savremene umetičke prakse, i odnos prakse i teorije umetnosti. Govoriće se i o uslovima studiranja i predavanja u savremenom umetničkom obrazovanju. Predavanja će se održavati sredom od 18 do 20.45 časova na Fakultetu za medije i komunikacije u Karađorđevoj 65 u Beogradu. Održaće se deset predavanja, s diskusijama nakon njih.

Neka od predavanja biće Biopolitička umetnost: uvođenje umrežene slike (dr Maja Stanković), Analiza jugoslovenstva u popularnoj kulturi (dr Ana Petrov), Postmedijske, aproprijacijske i participatorne umetničke prakse (dr Miško Šuvaković), Umetnost kao medij i rezervoar sećanja (dr Dragana Stojanović), Roboti, umetnost, novi svet (dr Nataša Teofilović), Granične prakse: Novi/post/de-re mediji i performans umetnost (dr Miško Šuvaković), Filozofija, estetika i teorija umetnosti kao medijska produkcija (dr Miško Šuvaković), Politike vidljivosti: s onu stranu uokvirenja; umrežene slike (dr Jovan Čekić).

collage Ulična umetnost koja će vam odmah popraviti raspoloženje Pixar tetovaze Tetovaže inspirisane „Pixar“ crtanim filmovima page-cover City letnja preporuka #77: Ilustracije koje reflektuju snove ariz naslovna Džinovski murali katalonskog umetnika · ·