A VERY ENGLISH SCANDAL 2018 pic
KULTURA · film/TV

Po pitanju minutaže, a današnjim merilima sagledavano, ova trodelna/trosatna serija je više filmu nalik. Ali i ne samo po toj osnovi – „A Very English Scandal“ u svakom aspektu uspeva da parira ponajboljim filmovima u ovoj i poslednjih nekoliko godina.

To ne bi ni trebalo da čudi imajući u vidu sve ono najvažnije; za početak, serija je zasnovana na zaista jedinstvenoj i krajnje živopisnoj priči o visoko pozicioniranom engleskom parlementarcu koji sedamdesetih godina prošlog veka (za državne pare) unajmi plaćenog ubicu da se ratosilja njegovog prezrenog mladog ljubavnika.

Osim toga, seriju je režirao uvek pouzdani Stiven Frirs, reditelj filmova kao što su Pričuljite uši, Moja lepa praonica, Prevaranti, Opasne veze… Glavne uloge izrazito nadahnuto tumače Hju Grant i Ben Višou.

wHO IS AMERICA TV fenomen godine: „Who is America?“ Saše Barona Koena screen-shot-2018-08-02-at-7-58-19-am Zašto Tom Hardi izgleda neprepoznatljivo? bogart naslovna Najbolji američki noar filmovi HIDDEN-CRAITH pic City letnja preporuka #9: TV serija „Hidden“ · ·