THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES album cover
KULTURA · muzika

Dugovečni i voljeni ženski hor The Mystery of the Bulgarian Voices ima novo izdanje albumskog gabarita i, ako to već samo po sebi nije dovoljno značajna vest, evo i dve propratne dobre dojave – album je izvrstan, a na njemu je značajan trag ostavila i velika Lisa Džerard (naravno, poznata kao deo Dead Can Dance tima).

I to nije sve – The Mystery of the Bulgarian Voices u ovoj albumskoj epizodi zahvataju znatno šire od polaznog geografskog okvira, BooCheMish je prava poslastica iz world music domena, ali ima tu podosta i suptilno pozicionirane psihodelije i postrokovskog mraka. U tom smislu, premda se isprva možda i ne čini kao zgodna zvučna pratnja za (ove kolebljive) letnje dane, ovaj album je nešto što definitivno treba da darujete svojim ušima, ali i umovima.

I ne samo tradicije radi, i ne samo stoga što su The Mystery of the Bulgarian Voices utabale put i predstavljale značajnu stilsku referencu za mnogobrojne ovdašnje world music pregaoce.

Festival-ulicnih-sviraca- City letnja preporuka #85: Festival uličnih svirača – Gradić fest 2CELLOS foto City letnja preporuka #68: Koncert 2CELLOS na Kalemegdanu page-cover-omoti Stari omoti albuma koji su nas slatko nasmejali The-Rolling-Stones-Faces Koliko su ostarili Rolingstonsi od 1962. do danas · · · ·