Most_cover
PULS GRADA · destinacija

Odlazak u terme u Sloveniji na kraći odmor ili produženi vikend postao je naročito popularan poslednjih godina, i za to postoje odlični argumenti. Na otprilike pet sati lagane vožnje od Beograda nalazi se prava oaza prirodnih lepota u kombinaciji s vrhunski osmišljenom ponudom. I to bilo da idete s decom koju privlači fenomenalni akva park ili sami u potrazi za mirom, tišinom, opuštanjem ili zdravljem. U terme je svako dobrodošao i terme su potrebne svakom.

Iako je ponuda odmora u nekom od brojnih termalnih izvora u Sloveniji zaista bogata, Terme Laško su se iskristalisale kao omiljena lokacija, pogotovo kad na umu imamo odmor za celu porodicu. U tom smislu hotel Thermana Park Laško**** superior pravi je raj za igru, odmor i relaksaciju.

Hotel modernog izgleda smešten je u prelepoj prirodi, i to je samo prvi korak ka uživanju i opuštanju koje vas ovde očekuje tokom svakog dana boravka. Gostima je na raspolaganju predivan velnes centar gde je zapravo najveći problem odlučiti se za neki od brojnih tretmana koji već u svojim nazivima nagoveštavaju uživanje pre nego što se uopšte i upustite u neki od njih. Pivopijama, kojima je Laško asocijacija za omiljeni napitak, mogu ovde dobiti i velnes tretman pivom. Pa kud ćete lepše.

U ovom hotelu se nalazi i ozbiljno koncipiran ajurvedski centar gde dobijate potpuno individualni pristup vašim potrebama koji pored tretmana uključuje i celu filosofiju, ishranu, sistem vežbanja koji će blagotvorno uticati na vaše zdravlje. Naravno, izbor uključuje i uživanje u aromaterapeutskim kupkama kao i brojnim antiejdžing i detoksinacionim tretmanima. Za snalaženje po brojnim bazenima u Termama Laško biće vam potrebna mapa, jer se ovde nalaze bazen s talasima, bazen s vodopadima i podnim izvorima, brza reka, dečji vodeni park, tri whirpoola iznad bazena, kneipov kutak, tobogan, i to sve pod staklenom kupolom koja se leti otvara, a u zimskim večerima blista zahvaljujući posebnim svetlosnim efektima.

Na otvorenom se nalaze bazeni, od čega jedan ima vezu s unutrašnjim bazenom, dečji bazen, kristalni bazen, vodeni spust i tobogan, u kojima je voda toplote od 32 do 34 stepena. Sadržaja je toliko da deca mogu provesti ceo dan u bazenima, tako da odmah odustanite od toga da ih dozivate da izađu napolje. Za to vreme roditelji mogu na smenu sebi da omoguće tretmane koji će smiriti njihove napete živce. I tako će svi biti zadovoljni.  

Gostima hotela na raspolaganju su sobe kategorije 4* superior, opremljene LCD TV, priključkom za internet, telefonom, klimom, sefom i ogrtačem za kupanje.

Slobodno vreme

Naravno, posle toliko bazena, terapija i raznih tretmana, ishrana je nešto na šta se obraća izuzetna pažnja. Hotelska ponuda je više nego izdašna, ali domaćini preporučuju i restoran Grad Tabor, koji se nalazi u tvrđavi celjskih grofova iz 11. veka. Iz Laškog se ne može otići bez ispijanja nadaleko poznatog piva, koje se proizvodi još od 1825. godine. Za sve goste termi Laško organizuje se i turistički obilazak fabrike i muzeja piva. Program animacije nudi gostima relaksacijsko-obrazovne sadržaje koji se u vreme praznika i školskih raspusta još dodatno obogaćuju.

Mnogobrojni planinski vrhovi u okolini pozivaju na pešačenje i nude prekrasan pogled na grad i brežuljkastu okolinu. Uređene i označene staze idealne su za vožnju bicikla, a slast ribolova može se doživeti na reci Savinji, Gračnici ili ribnjaku na Marofu. U večernjim satima gosti imaju mogućnost da uživaju u muzici za ples, različitim koncertima, zdravstvenim i putopisnim predavanjima, druženju uz društvene igre ili da iskažu talenat u kreativnim radionicama. Po želji gostiju organizuje se vožnja kočijom, let balonom, jahanje konja, splavarenje, penjanje uz stenu ili skok padobranom u tandemu.

Tajna je u vodi

Najnovija istraživanja pokazala su da voda iz laških termi, osim blagotvornog hemijskog sastava, ima i povoljno bioenergetsko dejstvo, što je značajno za uspostavljanje energetske ravnoteže u organizmu. Blagodatni jonski sastav i pravilan oblik kristala već 155 godina brinu o ponovnom uspostavljanju zdravlja i dobrobiti organizma.

Još u rimsko doba u lekovita termalna izvorišta uz reku Savinju dolazili su rimski legionari, a za vreme vladavine austrougarskog cara Franje Josipa I pitoreskni gradić Laško postaje mondensko lečilište. Uz hotel Zdravilišče Laško otvoren je novi hotel Thermana Park Laško, koji vrlo brzo postaje jedno od najpopularnijih velnes odredišta u Sloveniji.

liepaja_cover City letnja preporuka #41: Putnička škola Kluba putnika Trnovačko jezero OFF ROAD AVANTURA: Trnovačko jezero Vrshac_cover City letnja preporuka #31: Trippin Srbija Most na Đurđevića Tari OFF ROAD AVANTURA: Most na Đurđevića Tari · · · · ·