mezcal_13_cover
PULS GRADA · gastro

Kažu da će ovo leto biti jedno od najtoplijih, a kad je već tako, možda bi druženje s prijateljima na jednom novom i potpuno drugačijem mestu moglo da vam promeni perspektivu leta u gradu. Samo naizgled skromno i obično, a zapravo idealno za one koji vole da u jednostavnosti pronalaze elemente egzotike.

Ne morate da idete do Meksika kako biste probali najčuvenija meksička pića, poput meskala, ili rompope (meksičkog bejlisa), biće dovoljno da svratite u bar Mezcaleria La Chica Loca (Pop Lukina 12), koji se nalazi gotovo na Brankovom mostu, jer tamo je ono vredno već stiglo, i čeka vas, naravno, ako ste dovoljno radoznali! Postoji nešto prijatno u ovom lokalu. U pitanju je lagana energija kojom ovaj prostor odiše. Od starog nameštaja, preko prostrane bašte koja izlazi na ugao Pop Lukine i Brankove, dobre struje i vetrovi s reke unose osećaj prijatnog ljuljanja.

Ne, varate se, nije to samo meskala, to je bar koji može s ponosom da primi mnogobrojne ljubitelje kulture ispijanja pića za šankom, prostor u kome obiluju zeleni i tirkizni elementi koji su savršeno ukombinovani s drvenim komadima nameštaja. A na kraju, ili kao ključni faktor ovakvih utisaka, tu je i sjajno piće, visokokvalitetno, prilično ekskluzivno, koje posebno doprinosi osećaju da ste makar na sat ili dva otputovali u neki drugi, egzotičniji prostor od onoga koji dobro poznajete.

Da biste razumeli čemu je meskal najsličniji, reći ćemo da je to rakija, ali samo najopštije poredeći. Piće koje smo probali u kombinaciji s Kaš pivom ima zaista savršen odnos jačine i prefinjenog ukusa. Za razliku od tekile, neće vam ispeći grlo, a za one koji se mogu pohvaliti istančanim čulima, tu je i jedna posebna „dimljena“ nota, po kojoj se posebno razlikuje od sličnih pića, pa ga često porede s viskijem. Pravi se na starinski način, ručno, bez dodatka šećera, a vlasnik lokala Victor del Abrego posebno preporučuje margaritu s meskalom.

RAI_6551_cover City letnja preporuka #38: Boho bar – uživanje u slobodi _MG_7912_cover Prime: Srpska kuhinja na moderan način Eklr-25261_cover City letnja preporuka #20: Home Made ekleri 3. BITTER CHALENGE_cover City letnja preporuka #14: Kokteli sa Gorkim Listom · · ·