13920196_941577379301531_8033516853279817217_o cover radionice
PULS GRADA · deca

Zanimljive besplatne radionice namenjene mladima od 14 do 19 godina organizuju se tokom leta u Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj 122 na Vračaru. Radionicu Digitalni letnji raspust vodi Vanja Dodig, grafički dizajner.

Prvi deo radionice bavi se osnovama uređenja životnog prostora i nudi ideje polaznicima kako da prostoru u kom žive daju svoj lični pečat, kako da ga osmisle i učine prijatnijim. Termini održavanja ovih radionica su ponedeljak i petak, od 10 do12 časova, i sreda od 16 do18 časova. U Šumatovačkoj će se tokom ovog leta održati i radionica kaligrafije, takođe za mlade uzrasta od 14 do19 godina. Predavač je Jelena Damnjanović, master grafike, a termini su utorak i četvrtak od 10 do 14 časova. Obe radionice su besplatne, prijavljivanje je na art@sumatovacka.rs.

Besplatne kreativne radionice za tinejdž populaciju organizuju se i u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, u Takovskoj 12. Teme su: strip, karikatura, animirani film, kaligrafija, likovne tehnike, izrada keramičkih posuda. Termini su tokom jula i avgusta, svaka radionica ima ograničen broj polaznika (detaljnije na www.dkcb.rs).

Muzej afričke umetnosti na Senjaku takođe ovog leta organizuje kreativne radionice za mlade. U pitanju je izučavanje tehnike linoreza i izrade otisaka uz pomoć grafičke prese. Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Ličina, kustos. Tokom leta se organizuje pet grupa polaznika, a prijavljivanje je na africanmuseum@gmail.com.

deca Šta je nateralo ovu decu da misle da su im roditelji neprijatelji deca Šta se desi kada decu čuvaju očevi deca Na mlađima svet ostaje fini fotka cover Fini i Zvončica: Zajedno za decu ·