Com Truise Iteration album  cover_cover
KULTURA · muzika

Producent Seth Haley povremeno dela i pod jednostavnim a vickastim pseudonimom Com Truise, i, premda jednostavnost u načelnom izrazu može biti prepoznata kao jedna od definicija, nema ama baš ničega vickastog u njegovom ozbiljnom, nadahnutom i duboko promišljenom i muzički pismenom bavljenju baštinom (instrumentalnog) synth i synthwave zvuka.

Zvučna i idejna estetika osamdesetih godina prošlog veka evidentna je i ovde (već i u samoj početnoj numeri Of Your Fake Dimension), što ni ne čudi imajući u vidu autorovu nedvosmislenu opčinjenost tom notnom erom. Ipak, i srećom, Iteration biva dom i za pomnije promišljanje i slobodnije poigravanje samozadatom opsesijom.

Numere Icostasy, Dryswch i Vacuume to jasno pokazuju, bilo da je reč o flertu s pop-zvukom ili nešto mračnijim melanžom, koji obogaćuje aktuelni Com Truise zvuk, ali i sugeriše pravac u kom bi mogao da se razvija Halejev muzički svetonazor, koji, mereći pop ponuđenim na ovom albumskom izdanju, već sada prevazilazi ipak krute okvire retro-štimunga i melodija iz starostavnih sintisajzera.

Bobby O - Freedom in an Unfree  World album cover1 City letnja preporuka #47: Album „Freedom in an Unfree World“ Bobby Orlanda Velika-Letnja-Akcija-JUN_cover City letnja preporuka #56: Velika letnja akcija u Mascom Store-u Slow Dancer In a Mood album City letnja preporuka #40: Album „In a Mood“ kantautora Slow Dancer Wurst Platz City letnja preporuka #37: Letnji muzički program Wurst Platz Bara · · · ·