COUNTERPART 2018 pic
KULTURA · film/TV

Leto je, ima se više vremena, a ni bindžovanje nam više nije strano; eto razloga da nadoknadimo nedavno propušteno i pomalo (a sasvim nepravično) skrajnuto – na tom planu savršen odabir je serija Counterpart, s deset epizoda u prvoj sezoni (a već su odobrene i naredne dve).

Priča koju je prilično teško predočiti u nekoliko rečenica donosi zaplet koji se ispreda oko činjenice da neprimetni činovnik tajnovite agencije otkriva da je ona zapravo prolaz za paralelnu dimenziju koja je u stanju hladnog rata sa svojom ovdašnjom parnjakinjom, dok je u toj drugoj dimenziji njegovo drugo a istovetno ja vrhunski špijun.

Mnogo je povoda za pohvalu na račun Counterpart-a, a prvi bi svakakako morala da bude (gle čuda!) vrhunska gluma dragocenog J. K. Simonsa. Osim toga, priča je istinski uzbudljiva, produkcija filmski raskošna, a atmosfera sveopšte paranoje uverljiva već od prve epizode.

maxresdefault City letnja preporuka #52: Film „Happytime Murders“ nutcracker-and-the-four-realms-mackenzie-foy Trejler za filmsku bajku „Krcko Oraščić i četiri kraljevstva“ Džejson Stejtam Džejson Stejtam se hvata u koštac sa velikom ajkulom COLD WAR pic03 Novi filmovi sa Sarajevskog filmskog festivala 2018. · ·