IMG_4406
U VAZDUHU · grad

Gradski Kutak je novi concept store u samom centru grada, koji je pokušao da uhvati bar delić šarmantne i autentične atmosfere našeg grada. Smešten u Čika Ljubinoj 7, ušuškan između uvek žive i razdragane Knez Mihailove ulice i od skoro ponovo otvorenog Narodnog muzeja, pruža jedinstvenu priliku da uživate u tradicionalnim proizvodima kao što su domaća kafa (uz ratluk, naravno!), sok od zove ili maline, a ako ste u nešto drugačijem raspoloženju – tu su domaća rakija, domaće vino ili craft Dorćol pivo.

Takođe možete kupiti i pokoji suvenir – majicu, šolju, privezak za ključeve, pa i uličnu tablu omiljenog dela grada. Ili možda teglu odličnog domaćeg ajvara?

Svi suveniri urađeni su u prepoznatljivom street fazonu, u saradnji sa beogradskim afirmisanim i neafirmisanim umetnicima. Enterijer je obogaćen jarkim i veselim bojama i takođe teži ka tome da spoji naizgled nespojivo – ono tradicionalno i ono moderno. Raspoloženo osoblje postaraće se da vam boravak učine što prijatnijim, a ukoliko ste gladni uvek možete da začinite dan nečime sa finger food menija, poput bagel-a sa krem sirom i duvan čvarcima, ili pak bagetom uz koji se savršeno slaže kozji sir sa borovnicom. Sladokusce sigurno neće razočarati Veverko, prirodni krem koji sadrži samo dva sastojka – med i lešnike.

Gradski Kutak – to je Beograd u malom.

Veliko-ratno-ostrvo City letnja preporuka #30: Ekološke ture na Velikom ratnom ostrvu Kosancic-2-660x440 City letnja preporuka #13: „Leto u Skadarliji“ i „Leto na Kosančiću“ belgrade boat rides City letnja preporuka #2: Provedite vreme na Savi Beograd brodom Picture1 „Bokante“ zatvara drugu sezonu Musicology Barcaffè Sessions ·