krupajsko-vrelo-02-cover
PULS GRADA · destinacija

Leto je naravno sinonim za putovanja i odmor, a mnogima i za beg u prirodu. U našem okruženju nalazi se mnoštvo prirodnih bogatstava koja je jednostavno obići, a efekti takvih izleta su i više nego delotvorni – naročito za sve one kojima je more ove godine nešto dalje.

Rezervat prirode Uvac jedan je od najpoznatijih prizora prirode Srbije. Pod zaštitom je od 1971. godine, upravo zbog svoje lepote i prirodne vrednosti. Meandri Uvca i staništa beloglavih supova čine nestvarne prizore, praćene malim i velikim pećinama, klisurama, krstarenjima brodićima i još mnogo čime.

Još neke manje poznate a nesvakidašnje čari prirode koje se moraju posetiti u Srbiji jesu vodopad Prskalo na južnom Kučaju, Vlasinsko jezero specifično po plutajućim ostrvima, a koji su takođe atrakcija Semeteškog jezera, zatim nezaobilazna Đavolja varoš, Rajačke pimnice u kojima se upoznaje i kuša istorija vinarstva, kao i Krupajsko vrelo sa svojom nestvarnom plavom bojom kraškog jezera.

Plaosnik-Ohrid City letnja preporuka #11: Posetite Ohrid GettyImages-459068676 Da li biste posetili japanske gradove obučeni kao Super Mario? Smurf-Experience-Ingrid-Otto-e1532513968891 Od sada svako može prošetati kroz selo Štrumpfova romantic-towns-Hallstatt-GettyImages-475757716 Skriveni gradovi u Evropi idealni za romantičan odmor · · · ·