Božidarac
KULTURA · fotografija

Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac (Radoslava Grujića 3, Vračar) i NVO „Alternativna prilika“ organizuju ovog leta Malu školu fotografije. Kreativne radionice namenjene svim zainteresovanim učenicima osmih razreda i srednjoškolcima održavaju se tokom avgusta, termini su utorak i četvrtak od 17:30 do 19 časova.

Radionice su prilika da se uroni u istraživanje uzbudljivog sveta fotografije – proučavaju se istorija i razvoj fotografije, obrada fotografije, kritičko posmatranje fotografije, i njena primena. Posebno je zanimljiv deo kursa u kome se izučava obrada fotografije, osnove korišćenja foto-aparata, kao i različite fotografske tehnike. Tako polaznici imaju priliku da nauče kako se kadrira, šta je zlatni presek, kako obraditi fotografiju pomoću raznih internet alata.

U završnom delu radionice fokus je na različitim vrstama fotografije i njihovim karakteristikama – modnoj, dokumentarnoj, sportskoj, reklamnoj fotografiji.

th-4-970x727 Foto jedrenje – Jedinstvena kreativna avantura naslovna Fotografije koje se prave jednom u životu 9-55 Živopisna Bavarska u slikama collage Fascinantne fotografije mladog Stenlija Kjubrika · ·