2CELLOS foto
KULTURA · muzika

Neverovatni, mladi i već uveliko slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauser, svetu poznatiji kao 2CELLOS, ponovo će doći u Beograd 8. septembra i prirediti koncertni spektakl na otvorenom, na Kalemegdanu.

Sećate se, sve je počelo pre pet godina kad su momci odsvirali taj famozni Smooth Criminal Majkla Džeksona i snimili spot, a nakon što su na jutjub kanalu brzinom svetlosti izbrojali pet miliona pregleda. Iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

U Beograd se vraćaju s poslednjim albumom Score, koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovog puta momci nam donose i neke nove stilove, ali će naravno svirati i planetarne melodije, kao i klasike napisane za savremene filmove i televiziju.

page-cover-omoti Stari omoti albuma koji su nas slatko nasmejali The-Rolling-Stones-Faces Koliko su ostarili Rolingstonsi od 1962. do danas Femi Kuti Besplatan koncertni spektakl: Femi Kuti i Makedonska filharmonija LouReedBooks_header Najbolje knjige o Lu Ridu ·