cita
PULS GRADA · gastro

Srednjevekovni zamak grada Budve, danas poznatiji kao Citadela, predstavlja jedno od najznačajnijih nasleđa srednjeg veka na crnogorskom primorju. U okviru tvrđave se nalaze bedemi, ostaci crkve Sv. Marije, kapije grada, više platoa i zgrade nekadašnje kasarne.

Citadela, pored svega ovoga, krije i prefinjene gastro tajne, vina na svetskom glasu, neobične koktele. A sa terase restorana pruža se opijajući pogled na morsku pučinu i ostrvo Sv. Nikola. Restoran na prvom spratu, čuven po kulinarskom umeću i vrhunskoj usluzi, povezan je sa prostranom terasom na istočnoj kuli i idealno je mesto gde možete da provedete intimne trenutke sa bliskim osobama ili dogovorite poslovni ručak ili večeru.

Na drugom spratu Citadele nalazi se biblioteka antikvarnih knjiga, jedna od najbogatijih na Balkanu. Kao takva poseban je užitak za ljubitelje anitkviteta i starih spisa. Među eksponatima nalazi se značajan broj unikatnih knjiga i veoma retkih, rukom bojenih, istorijskih mapa. U okviru biblioteke se nalazi i prostrana Galerija.

Citadela je turistički kompleks koji, osim redovnog poslovanja, pruža i usluge organizacije svih vrsta događaja po želji klijenata. Ovde je moguće organizovati venčanje, proslavu rođendana, obeležiti godišnjicu i upriličiti svečani ručak ili večeru. Ono što ovaj restoran čini posebnim jeste lični pečat koji daju svakom događaju, o čemu govori veliki broj zadovoljnih klijenata koji se stalno vraćaju ovom čarobnom mestu.

Neodoljivi Home Made kremovi City letnja preporuka #63: Neodoljivi Home Made kremovi – Nocciola, Bianca i Sunny Mango IMG_6531_1 City letnja preporuka #91: Osvežavajući kokteli restorana Just a Maestro PET 0,75L JABUKA copy City letnja preporuka #36: Letnje osveženje – 100% ceđeni sokovi kapsule-zajedno Coffee Dream kapsule – nov način užitka u kafi · · · ·