thumbnail (3)
PULS GRADA · shopping

Galerija 1250 je brend, udruženje umetnika, autorska galerija keramike, a iza tog imena stoji pet devojaka (Ivana Špoljarić, Miona Stefanović, Iva Brkić, Bojana Jokmanović i Marija Seman) i jedan momak (Igor Stangliczky), diplomirani dizajneri keramike sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

To je ujedno i prva galerija u Beogradu koja je fokusirana usko na keramiku. Iako keramika može da asocira na stare zanate i bakine tanjire koji se nikad ne koriste, ovde je keramika u osveženom i modernom izdanju. Sam prostor galerije nije sterilan i neutralan već potpuno ličan, tako da predmeti već „žive“, a posetioci lako dobijaju ideje kako bi oni u svoj prostor uklopili nečiji rad, bilo da je to šolja, činija, lampa, ali i skulptura ili pano.

Iako je prostor zajednički, svaki autor radi po svom senzibilitetu, tako da je svaki rad prepoznatljiv i unikatan. Keramika iz ove galerije je posebna, namenjena onima koji vole da uživaju u svom prostoru, onima koji vole detalje, onima kojima je svaka šolja čaja mali ritual i onima koji se ne zadovoljavaju prosekom. Ono što ovi umetnici ručno i s puno pažnje stvaraju je kontra masovnoj i bezličnoj industrijskoj proizvodnji.

Keramika Galerije 1250Otvori galeriju

Asortiman Galerije 1250 je dosta dinamičan. Rade prema sopstvenom osećaju i raspoloženju. Održavaju unikatnost i ne žele da postanu masovna proizvodnja. Ipak, ono što uvek možete naći jesu posudna keramika, šolje, činije, tanjiri, časice za rakiju, zatim nakit od porcelana, ali tu su i zidna keramika, slike i skulpture.

page-cover City letnja preporuka #88: Meadow Graphic planeri Set-Hipster--(20) City letnja preporuka #44: Ena Space suveniri sa tradicionalnim motivima PWCO 900ml City letnja preporuka #73: Perwoll – učinite svoju odeću ponovo lepom page-cover City letnja preporuka #70: Azzu jewelry – za urbane devojke · · ·