Mediteraneo i cinija
PULS GRADA · gastro

Uz pravi sir, salata se pretvara u gurmanski obrok. Beli, meki sirevi poput Mediteranea glavni su sastojak salate koju često zovemo grčka salata. Na našim prostorima omiljena i u restoranskoj ponudi vrlo zastupljena izvedenica je šopska salata, nazvana po Šopima, narodu koji živi u delu Bugarske, Srbije i Makedonije. Ali i zelene lisnate salate vole sveže sireve kao što je beli meki sir.

Osim u zelene, ovaj sir često se dodaje u mešane salate u kojima ima svežeg paradajza, krastavaca i paprike. Sir ne samo da im daje dodatnu svežinu, već ih i obogaćuje belančevinama, pa takve salate postaju kompletan obrok koji možete poneti na posao ili poslužiti kao večeru u vrućim letnjim mesecima.

Mediteraneo - meki sir Mlekare Šabac proizvodi se tehnološkim postupkom ultrafiltracije mleka. Ovaj postupak proizvodnje čini sir nutritivno vrednijim i kvalitetnijim u odnosu na sireve proizvedene klasičnim postupcima, zbog znatno većeg sadržaja visoko vrednih tzv. proteina surutke – albumina i globulina.

cover www.openwalls.com La dolce vita: Nezaboravni slatkiši iz filmova (I deo) page-cover-coca-cola City letnja preporuka #1: Coca-Cola Zero Ginger 25891216444_ec551df4a7_b Hrana koja vas može ubiti _MG_9449_cover Pizza Bar: Novi momenti na novom meniju · ·