GLOW TV show 2017_cover
KULTURA · film/TV

Golemom globalnom uspehu i fenomenu servisa Netflix svako malo traže manu i predviđaju skori sunovrat, ali izgleda da smo još daleko od ostvarenja tih ishitrenih i sumornih prognoza. Najnoviji Netflixov dramski favorit, „GLOW“ (zapravo, akronim za Gorgeous Ladies of Wrestling – prelepe dame sveta rvanja, u prevodu) počiva na već u samom startu domišljatoj a stvarnosnoj postavci o pripremama s koca i konopca okupljenih devojaka i žena, među kojima su i dve neuspešne glumice, nedavno zakrvljene najbolje prijateljice, koje se sve pripremaju za nastupe u planiranom TV hitu – rvačkom šou-programu, a sve to negde na vrhuncu šarenih i nepogrešivo zavodljivih osamdesetih godina prošlog veka.

GLOW je na prvom mestu visprena i duhovita satira i studija zanimljivih i složenih karaktera, pa tek onda još jedan uspeli humoristički osvrt na sveprisutnu borbu za pravo na san i slavu.

Stand-up komičar Mark Maron je pravo iznenađenje u ulozi prezrenog i ciničnog filmskog reditelja, sada ogorčenog tezgaroša, dok u gomili sjajnih glumačkih kreacija, sasvim očekivano najviše ima da ponudi maestralna Alison Bri (znana ponajpre iz serija Mad Men i Community).

Ovome dodajmo i vidno temporalno-faktografski relaksiran a, s druge strane, precizan i rečit prikaz američkih osamdesetih, i time dolazimo do krajnjeg suda o čistoj petici za viđeno u ovoj, premijernoj sezoni GLOW-a.

Atomska_plavusa_SBgr1_cover City letnja preporuka #6: Film „Atomska plavuša“ Sam Shepard Top 5: Uloge po kojima ćemo pamtiti Sama Sheparda SUBURBICON Matt Damon u trejleru za novi film Georgea Clooneyija „Suburbicon“ Jeanne Moreau Zbogom lepotice: Preminula je francuska glumica Jeanne Moreau · · ·