HIDDEN-CRAITH pic
KULTURA · film/TV

Poslednjih godina smo se izveštili pa i ovladali finesama, tako da ne bi trebalo da nam nepoznanica bude i podvrsta koja se tiče ostrvskih/britanskih serija ukorenjenih u postavke i ton karakteristične za serije nordic-noir fele. „Hidden“ je upravo to – nordic-noir na britanski način, s tim da deo osobenosti ovog televizijskog rada leži i u činjenici da je ovaj naslov proizvod velške ispostave moćnog BBC-ja, te da se značajan deo radnje i dijaloga odvija na velškom jeziku.

Srećom, to nije jedini adut ove serije; reč je o ubedljivo mračnoj i zlokobnoj priči o nasilnim smrtima u velškim zabitima, a tu je i prilično odvažan zahvat (posebno ako u vidu imamo aršine i prosek aktuelne ponude serijskog tipa) – identitet ubice je praktično od samog početka poznat. Stoga, u ovom konkretnom slučaju egzotika i bazična autorska kompetencija ne ostaju udarni aduti Hidden-a.

antman incredibles Leto je vreme za superheroje: Da li valjaju „Neviđeni 2“ i „Antmen i Osa“? Naslovna fotografija - (foto joblo.com) Zašto Džejms Gan više neće režirati „Čuvare galaksije“? Bioskop pod zvezdama City letnja preporuka #5: Bioskop pod zvezdama u bašti KC Grad MI VI naslovna „Nemoguća misija: Razilaženje“ – Da li je Tomu Kruzu vreme za penziju? · · · ·