page-cover-programiranje
PULS GRADA · deca

Ako je detetu neki sadržaj koji treba da savlada dovoljno interesantan i privlačan, ono će biti zainteresovano i motivisano, a uporedo sa usvajanjem znanja razvijaće i mnoge druge veštine. Tako je i sa učenjem programiranja. Osim što stiču konkretna znanja, deca učenjem programiranja razvijaju sposobnost logičkog razmišljanja i veštinu rešavanja problema. Najvažnije je da primeri iz kojih deca uče budu dovoljno zanimljivi, ali ne i previše komplikovani. Upravo tako su koncipirane nove knjige Kreativnog centra – Programiranje za početnike na jeziku Scratch i Programiranje za početnike na jeziku Python.

Jedan od najpopularnijih programskih jezika jeste Scratch, koji, za razliku od klasičnih tekstualnih programskih jezika, omogućava da se računaru zadaju naredbe jednostavnim sklapanjem blokova. Kroz zanimljive primere vodič Programiranje za početnike na jeziku Scratch uči decu, korak po korak, kako da za svoju igricu odaberu pozadinu, dodaju joj likove i programiraju njihovo kretanje i interakciju.

Za one koji žele da se upoznaju s programiranjem putem tekstualnog programskog jezika najbolji izbor je Python. Programiranje za početnike na jeziku Python sadrži raznovrsne primere s detaljnim, ilustrovanim objašnjenjima, kao i savete korisne za kasnije savladavanje bilo kog drugog programskog jezika.

Omogućite deci da nauče da sama programiraju svoje igrice i animacije. Na taj način će kroz igru sticati osnovna znanja iz programiranja i počeće da razmišljaju kao pravi programeri.

thumbnail (4) City letnja preporuka #46: Kockice pričalice za najmlađe life-before-kids-life-after-kids Humoristički video upoređuje život pre i posle rođenja dece collage Zašto ovi klinci plaču? IMG_20180624_195331_cover City letnja preporuka #81: Plišane lutkice Krasuljci ·