Tanz Luzerne
U VAZDUHU · nagradne igre

U okviru 13. Beogradskog festivala igre, koji se realizuje pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile, ljubitelji savremene igre imaju priliku da pogledaju neke od najznačajnijih plesnih produkcija današnjice.

Kompanija Tanc Lucern, mlada trupa koja važi za dragulj švajcarske plesne scene, nastupa po prvi put pred domaćom publikom, a predstaviće se komadima „Zla senka“, čiju koreografiju potpisuje korefograf Kajetano Soto i „Nijanse“ u koreografiji Andonisa Fonjadakisa. Naslov „Zla senka“ (Malasombra) predstavlja omaž kraljici latino soula, kubanskoj pevačici La Lupe, ekscentričnoj, provokativnoj i uzbudljivoj ličnosti, čiji su obožavaoci između ostalih bili Hemingvej, Sartr i Brando. Komad „Nijanse“ bavi se moćima koje igra poseduje, a putovanjem kroz noć igrači će dočarati osećanja strasti i samoodricanja, anonimnosti i ranjivosti. Nakon nastupa trupe Tanc Lucern, publika će biti u prilici da pozdravi balet majstora, igrača i koreografa ove plesne kompanije, Zorana Markovića, kome će biti uručena nagrada „Vip poziva“. Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile, devetogodišnji partner festivala, dodeljuju ovo jedinstveno priznanje umetnicima sa naših prostora koji su ostvarili zapaženu igračku karijeru u inostranstvu.

City Magazine i kompanija Vip mobile poklanjaju 3×2 karte za spektakl švajcarske kompanije Tanc Lucern, koji će zatvoriti ovaj festival, 10. aprila u Operi Madlenianum, od 20 časova. Da biste ušli u konkurenciju za ovu nagradu potrebno je da napišete u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici koga planirate da vodite na ovu predstavu u slučaju da dobijete karte.

Bajka o mrtvoj carevoj kćeri “Bajka o mrtvoj carevoj kćeri“ u UK Vuk – vodimo vas na ovu nagrađivanu predstavu Plazma Festić Vodimo vas na Plazma Festić Nagradna igra Nagradna igra „Tvoj stil, tvoj grad“ – na korak do putovanja iz snova Sorentino Poklanjamo roman „Svi su u pravu“ Paola Sorentina ·