DSC_0054_cover
PULS GRADA · moda

„Mesečeve čizme“ su se ove sezone vratile na modnu scenu, a mnogi poznati brendovi i dizajneri nude njihovu varijantu ovog popularnog modela čizmi.

Čuvene Moon Boot čizme inspirisane su čizmama koje su nosili astronauti koji su prvi kročili na Mesec. Ove čizme nastale su krajem šezdesetih godina, i veoma su brzo postale svetski hit. Pogled na njih mnogima će probuditi sećanja na zimovanja kada su bili deca. Ove zime ponovo imamo priliku da ih nosimo i pored toga što su preudobne, one su tople, nepromočive i izgledaju veoma atraktivno. Najbolja su opcija za zimu na planini, ali i u gradu.

„Mesečeve čizme“ su se ove sezone vratile na modnu scenu, a mnogi brendovi i dizajneri nude njihovu varijantu ovog popularnog modela čizmi. I originalni brend ovih čizmi se prilagođava trendovima, dodaje sjaj, krzno, sedef, pa čak i asocira na Isabel Marant modele.

Originalne Moon Boot čizme nastale su u Italiji pod brendom Tecnica, i odlikuje ih to što su veoma lagane i veoma tople. Ono što je takođe zanimljivo je da jedna čizma pokriva tri broja, zbog svoj jedinstvenog oblika. Visina ovih čizmi se menja u zavisnosti od veličine. Danas su moderniji i atraktivniji kraći modeli.

Brend MSGM je svoju varijantu ovih čizmi napravio sa stikerima ruža, srca i slova. Interpretaciju  „Mesečevevih čizmi“  možete ih naći i u Mangu.

Još jedan popularan i zanimljiv brend je Inuikii. „Inu‟ kao reč znači atraktivan ili se koristi da opiše reč devojka. Ikii sa druge strane predstavlja udobnost ove čizme, i prevodi se kao hladan. Obe reči su kratka priča o tome šta su ove čizme: lepota hladnoće! Inuikii čizme specifične su po toploti koja dolazi od postave od jagnjeće vune.

Cinzia Maag je osnovala Inuikii kompaniju, zajedno sa svoja dva sina. Kada Cinzia dizajnira novu kolekciju, ona eksperimentiše sa kožom i krznom finog kvaliteta i neobičnim, različitim tekstilom i šljokicama, sa dezenima u boji i blistavim metalima. Rezultat je oko sedamdeset novih varijanti dizajniranih čizama po sezoni, koje se prave ručno sa posebnom pažnjom, a kupci mogu birati modele koje odlikuje uzdržana elegancija do smelih ali veštih mešavina materijala i boja.

PIC_0097-01 Don’t touch the models dz Autfit za Dan zaljubljenih muška moda Muška garderoba koja iritira žene cq5dam.web.976.603 H&M: Ključni odevni komadi za svakog muškarca · ·