Trigenic revolucija
PULS GRADA · moda

Zvezda nove prolećne kolekcije koja je stigla u beogradske Clarks radnje definitivno je model Trigenic Flex. Nastao je kao osvrt na model Hygienic iz 1883. godine (nije u pitanju štamparska greška – Clarks tradicija zdrave obuće seže unazad više od 130 godina).

Trigenic Flex je rezultat u potpunosti redefinisanog procesa dizajniranja obuće: đon je podeljen u tri zone tačno na mestima na kojima se presavija pri hodu, kako bi se minimizirao otpor koji pruža kompaktan đon. Lice je krojeno po istom principu. Materijal đona je vibram guma, veoma zastupljena u izradi planinarskih cipela budući da idealno apsorbuje udar koji se javlja pri kontaktu stopala sa podlogom.

Gazište je od prirodne kože bojene biljnim bojama, pa je u potpunosti isključena mogućnost alergijske reakcije – slobodno ih nosite na bosu nogu! Rezultat je hibrid između cipele i patike – model lagan kao pero i mek poput rukavice. Nakon što probate Trigenic Flex zauvek ćete zaboraviti na patike od sintetičkih materijala.

Neke od modela Clarks Trigenic patika za muškarce i žene možete pogledati u našoj galeriji:

Trigenic FlexOtvori galeriju
Kenzo i The Jungle Book Kenzo i The Jungle Book: Moda prema motivima Diznijevog filma VATICAN-POPE-AUDIENCE Zašto je papa modna ikona Prolećna moda Klasični komadi prolećne garderobe Beyonce & Topshop Beyonce & Topshop: Kolekcija sportske odeće Ivy Park ·