pagecover
PULS GRADA · moda

Cloth&Clay showroom nastao je pre nekoliko godina, i nalazi se u prizemlju Čumića. Radnja je osnovana spontano, a dizajneri koji je čine su kolege i prijatelji koji su želeli da imaju sopstveni prostor za izlaganje.

Iako među njima ima sličnosti, koncept Cloth&Clay-a nije zasnovan na estetskom poklapanju. Fokus je, pre svega, na međusobnoj podršci i obezbeđivanju prostora u kome svako od autora može da ostvari svoju viziju.

U ovoj radnji možete videti i probati originalnu odeću i nakit manjih serija. Svoje utiske slobodno podelite s autorima, popričajte o estetici koja vas interesuje, i poručite određeni model koji vam se svidi. Slow fashion pristup svakako izdvaja Cloth&Clay od drugih modnih lanaca, a svi posetioci su dobrodošli u prijatnu i opuštenu atmosferu ovog showroom-a.

U radnji ćete se susresti s komadima Greške, koja je osim po kupaćim kostimima prepoznatljiva i po kimonima i helankama. Snažne arhitektonske forme karakterišu Sun Skirt, brend koji nudi elegantan izgled za svečane prilike. Mokosha Line pravi odeću koja je najbliža sportskoj eleganciji, a nekad i boho stilu.

Za vintidž razigranost i retro osećaj zadužena je Lejdi Tea, dok ćete minimalistički stil Minje Tarle prepoznati u njenim torbama i rančevima. Kad je nakit u pitanju, nekad je tu bio Bi Žu, a sada je Curly LabCloth&Clay povremeno poziva i druge dizajnere da budu gosti izlagači, kao što je na primer brend nakita simpatičnog naziva Tvoje majke nakit, autorke Ivane Mitrović. U prodaji se nalazi i interesantna knjiga Žene u arhitekturi, u izdanju Centra za arhitekturu Beograd.

Evo idealne letnje i modne preporuke za vas! Izaberite neki od kupaćih kostima Greške, koji su ludih i dopadljivih desena, a nose se na oba lica. Obucite neizostavnu Sun Skirt dugu suknju ili suknju do kolena u pastelnim bojama koja će ići uz sve. Mokosha Line je za devojke koje vole čistu geometriju, pa će prepoznatljiv i efektan kupaći kostim biti idealan za njih.

Lejdi Teine zabavne, lagane, prijatne, retro i stajliš haljine, idealne su za svaki dan. Torbe Jedra dizajnerke Minje Tarle u kombinaciji sedef-sjaja i neobičnih tekstura, kao i bele torbe iz nove kolekcije Svetlo i lagano, uz već prepoznatljive rančeve biće moderan način da sa sobom ponesete sve što vam treba. A nakit Curly Lab-a jednostavnih formi, lagan, i napravljen od prirodnih materijala, uklopiće se uz svaki autfit.

cover Najpopularnije voćke u modnom svetu womens-fashion-history_cover Istorija mode u ilustracijama Strana 29_cover City letnja preporuka #24: Duša, telo i um – nova kolekcija Bojane Ugrešić page_cover City letnja preporuka #26: Kaftan – novi must have na beogradskoj modnoj sceni · · · · · ·