10-uses-for-coca-cola-not-drinking-it_cover
U VAZDUHU · urban flash

Verovatno niste znali da Coca-Colu, osim kao osvežavajuće piće, možete da koristite i za mnoge druge stvari. Predstavljamo vam 7 alternativnih upotreba ovog gaziranog pića.

1. Otklanjanje žvakaće gume iz kose

Nema razloga za paniku ako vam se kojim slučajem žvakaća guma zalepi za kosu. Dovoljno je da samo sipate malo Coca-Cole na zalepljenu žvaku i sačekate nekoliko minuta. Nakon toga, pažljivo ulkonite žvaku sa kose. Možda nije najbrži metod, ali je sigurno bolji od sečenja pramenova.

2. Izbeljivanje kose

Ako vam je pri farbanju kosa ispala previše tamna, zavisno od ukusa možete je malko posvetliti pranjem Coca-Colom. Do tog efekta dolazi jer Coca-Cola u sebi sadrži limunsku kiselinu koja je često jedan od sastojaka u šamponima.

3. Zaštita biljaka od štetočina

Indijski farmeri prskaju svoje useve Coca-Colom kako bi ih zaštitili od insekata. Naime, šećer ovog napitka privlači crvene mrave koji su najveći neprijatelji štetočina.

4. Čišćenje sanitarija

Zahvaljujuči fosfornoj kiselini, Coca-Cola je u stanju da očisti prljavštinu i kamenac u vašem kupatilu. Bilo da prljave površine isprskate ili nasapunjate ovim pićem, najbolje je da ih neko vreme ostavite netaknutim i isperete tek nakon nekoliko sati.

5. Uklanjanje jakih mirisa iz garderobe

Ako vam se odeća dosta oseća na neki neprijatan miris, a skeptični ste da će obično pranje u mašini otkloniti neprijatne mirise, pre pranja natopite date odevne komade u lavor sa jednakom mešavinom vode i Coca-Cole.

6. Čišćenje sudova od masnoće

Kofein i kiseline u Coca-Coli rastvaraju masnoću, pa zbog toga možemo koristiti ovo piće pri pranju sudova ili radnih površina u kuhinji.

7. Smanjenje simptoma ujeda insekata

Svrab od ujeda insekata može da bude izrazito neprijatan i da dovede do stvaranja malih ranica od češanja. Natopite gazu ili neku drugu oblogu Coca-Colom i stavite na otok. Do smanjenja bola/svraba će doći zbog činjenice da kofein, kao jedan od sastojaka Coca-Cole, ime anestetsko dejstvo.

8. Omekšavanje mesa

Najgora stvar koja može da vam se desi kada kupite kvalitetan komad mesa (na primer biftek), je da on ispadne žilav jer ga niste dovoljno omekšali pre spremanja. Mariniranjem mesa u Coca-Coli nekoliko sati, ručak će vam biti savršeno jestiv.

funny-wholesome-animal-memes-18-58f08f1905693__700_cover Slike ovih slatkih životinja će vam ulepšati dan bored.001_cover Kako se osloboditi dosade na poslu 8-1_cover Kakve se to priče kriju iza 5 poznatih pesama cover923432 Nadrealne porcelanske skulpture ·