Naočare za sunce
PULS GRADA · moda

Tokom Milanske nedelje dizajna, kompanija Crafting Plastics predstavila je kolekciju biorazgradljivih naočara za sunce. Nakon nekog perioda nošenja, ove naočare će se raspasti, pa ne morate da brinete o tome kako kupovina još jednog para naočara zagađuje planetu.

Nakon završetka Drugog svetskog rata, plastika je ušla u široku upotrebu i koliko da su proizvodi nastali od ovog materijala korisni za najrazličitije namene, ne smemo da zaboravimo da se sintetička plastika ne raspada. Suočeni s ovim problemom, hemičari su osmislili nove materijale, koji imaju iste karakteristike plastike, ali čije je trajanje ograničeno. Biorazgradljive plastične kese koristimo svaki dan, a sada ćemo moći da probamo i modne detalje nastale od materijala koji imaju mogućnost razgrađivanja.

Iza brenda Crafting Plastic stoje dizajnerke Vlasta Kubušová i Verena Michels, čija saradnja traje od poznanstva na berlinskom fakultetu za primenjene umetnosti. Kako izgledaju ove eko-naočare za sunce, pogledajte u našoj galeriji:

Crafting Plastics: Biorazgradljive naočare za sunceOtvori galeriju

 

Kako da upariste boje koje ne idu Kako da uklopite boje koje se ne slažu Rihanna ima novu Fenty kolekciju za brend Puma Rihanna ima novu kolekciju papuča i čarapa Clarks Christopher Raeburn dizajnira za Clarks cover Kraljevski kofer: Kako je Kate Middleton izgledala na turneji po Indiji i Butanu