Crkva pretvorena u skejt park
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Crkvica u španskom gradu Ilanera, pretvorena je u skejterski park koji je nazvan Kaos hram. Ko bi rekao da se tako svakodnevne stvari mogu naći ne blizu svetoga hrama, već u samom hramu, ali, kako stvari stoje u 21. veku neke se stvari ozbiljno menjaju. Poruka je, kako kažu tvorci Kaos hrama, posve ista kao da je crkva zauvek ostala mesto susreta čoveka i boga – važno je verovati u svoje ciljeve, bez obzira na to što vas svi drugi ljudi bledo gledaju!

Možda vam zvuči više nego neobično, ali jedna mala crkva, stara sto godina, nedavno je „dobila“ novi izgled. U saradnji sa Red Bullom i umetnikom Okuda San Miguelom, crkva je okkrečena u svetle i asimetrične oblike, tako da nalikuje na već popularne skejt parkove širom sveta.

Prema rečima tvoraca Kaos hram je pravi umetnički prostor, nalik na kakvu geometrijsku ružu vetrova u kojoj će mlade generacije raditi ono što veoma vole i verovati u svoj san, a to je važno za svakog pojedinca, bio on religiozan ili ne!

Lokalna španska crkvica, uz pomoć Red Bull-a, ohrabruje ljude da veruju u svoje snoveOtvori galeriju
plants1 Dom je tamo gde je lepo, lepo je gde je lično Bogdan Bogdanović Bogdan Bogdanović: Uvod u celinu Najbolje Concept store Concept Store: Prodavnice koje imaju „ono nešto“ Kako da ukrasite dečju sobu Kreativne ideje za uređenje dečje sobe ·