Optičke iluzije Chema Madoza
fotografija

Pre nekoliko godina, istaknuti španski fotograf Chema Madoz počeo je da se posvećuje više onom delu fotografije koji bi se lako mogao svrstati u red tema koje istražuju nadrealno u svakodnevnom.

Najpoznatiji je u domenu crno-bele fotografije i na tom polju je do sada ostvario prilično upečatljive rezultate, pa ipak, njegova se potraga nastavlja i dalje.

Uvek se traži ono poznato da bi se u tome otkrivalo i ono što može biti zagonetno, ili što bi se jednostavnom izmenom rasporeda moglo učiniti takvim. Rođen je 1958. godine, i nekoliko njegovih fotografskih zbirki već je uvršteno u revolucionarne.

Madoz je prilično skroman kada govori o svojim radovima:

„Činjenica je da ja ne razmišljam o reakcijama koje će moje fotografije izazvati kod posmatrača. Tražim slike koje me pokreću, koje čine da se osećam kao da radim nešto čega nisam u potpunosti svestan, nešto što će razgovarati sa mojim nesvesnim… Želim da onaj ko stoji pred mojim radovima oseća da sa njima može da komunicira. Ako meni neka fotografija nešto poručuje, siguran sam da isti efekat može imati i na druge ljude.“

Optičke iluzije Chema MadozaOtvori galeriju
Kad je grandž bio u modi Fotografije zbog kojih bismo voleli da grandž doba traje zauvek Brazilska fotografkinja vidi nas sve kao Fridu Kahlo Oni su bili Frida Kahlo na 15 minuta Peter Adams je pravi gospodar svadbenog prstenja Šta se to vidi u odrazu burme Ples na Kubi Kako izgleda kad se balet vežba na ulicama Kube · · · · ·