Obojene stare slike
fotografija

Kada razmišljamo o prošlim vremenima uobičajeno je da ih se prisećamo sa starih crno-belih fotografija. U prvoj polovini sada već prošlog, dvadesetog veka, ovaj tip fotografije bio je veoma uobičajen i stoga bi danas bilo zanimljivo videti kako je možda sve to zaista izgledalo, u punom koloru, iako je od zaborava sačuvano jednostavno, samo kao crno-belo.

Zahvaljujući umetnici Marini Amaral istoriju možemo posmatrati kroz čitav spektar zadivljujućih boja i senki. Sa jedne strane ona je bila fascinirana istorijom zabeleženom na starim fotografijama, a sa druge želela je da pokaže kako se dodavanjem boja gubi na plastičnosti, a podstiče životnost i osećanje bliskosti u svakom smislu te reči.

Kada pogledate njene radove u našoj galeriji primetićete da fascinantni istorijski događaji baš upravo zahvaljujući bojama dobijaju jednu intimnu dimenziju. A prema rečima Marine Amaral svako ko vidi stare fotografije sa dodatim bojama mogao bi da bliže oseti deo svetske i ljudske istorije, baš kao da je proživeo svaki taj trenutak.

Žrtve američkog bombardovanjaOtvori galeriju
Fotograf konja Zašto je divno biti fotograf konja Džinovski pas Avantura džinovskog psa i jednog fotografa Države bez granica Kako zaista izgledaju slobodne granice Ljubav na fotografijama Trenuci ljubavi uhvaćeni na fotografijama · · ·