Dan Sullivan obelodanio kolekciju cipela inspirisanih Alisom iz zemlje čuda
PULS GRADA · dizajn

Jedna stvar pokreće drugu, a očigledno da u savremenom dobu jedno delo umetničke prirode relativno jednostavno inspiriše druge stvaraoce da učine nešto slično. Diznijeva kompanija je davnih dana uradila film prema knjizi „Alisa u zemlji čuda“ koji je bio veoma popularan, rado gledan a tako je i danas. Međutim ako se vremena malo menjaju onda i rezultati inspiracije moraju biti drugačiji.

Iako u priči o nestašnoj devojčici Alisi koja se izgubila i srela belog zeca akcenat nije toliko na obući, kao u filmu Čarobnjak iz Oza, kreirati cipele koje bi bile savršene za pojedine junake ove bajke Luisa Kerola zaista su divna zamisao.

Prema rečima tvorca, Dena Salivena, bilo je čak mnogo teže nego što je i verovao, jer su svi detalji koji su zamišljeni ponekad dodatan posao a kada se tome pridruži i želja za perfekcijom, e, to je onda tek složen zadatak.

Sigurni smo da će se ove cipelice svideti ne samo svim ljubiteljima bajke o Alisi, već i svima onima koji vole dugometražna filmska ostvarenja kompanije Disney.

Dan Sullivan obelodanio kolekciju cipela inspirisanih Alisom iz zemlje čudaOtvori galeriju
Predmeti od starih knjiga Cecilia Levy: Servis za čaj od starih knjiga i stripova cover Plantwear: Unikatni proizvodi za posebne ljude cover1 Kreativni dizajn: Hemingvej u konzervi za sardine Young Balkan Designers Young Balkan Designers 2016: Otvoren regionalni konkurs za mlade dizajnere · · ·