Foto izvor: Pexels
U VAZDUHU · urban flash

Prvo većina mašta da ima neke super cimere i da prave žurke i klopu zajedno. Čini se da je to ostvarenje sna. Kada prođe ovaj san, koji u praksi uglavnom bude prilična noćna mora, pošto živeti sa cimerima je sve sem bajka, svako poželi da živi sam…

Taj san o životu bez cimera skoro svako će pokušati da ostvari. Pored slobode od nečijeg prisustva, tu je i sloboda da se rade razne druge stvari. Prva od njih je glasno pevanje. I izmišljanje pesmica.

Tako i stavljanje stvari u mašinu može imati svoju pesmicu i skupljanje veša sa štrika, takođe. I uvek može da se otpeva: „Hajde da upalimo TV da vidimo šta ima“. Isto tako, svako priča sam sa sobom ili priča smešnim glasovima.
d965d960-25ce-0134-b051-0a814d95abff

Svako ko živi sam počeće da priča sam sa sobom. I menjaće glasove. A iskreno, i smejaće se veoma, veoma glasno čak i nečemu što nije smešno. Ali, to i nije toliko zabrinjavajuće, pošto je komunikacija svakom čoveku bitna. Problematično je što će umesto večere čovek odlučiti da pojede celu tortu ili sladoled. Neće biti nikog da ga zaustavi u ovoj nerazumnoj odluci.

Kad smo već kod jela, kad se živi sam, onda nekako sve postane prostor za jelo. I često se nagomilaju sudovi za pranje pa glad pobedi nad traženjem čiste viljuške, te se osoba odluči da jede rukama iz činije. Pa šta, niko ne gleda.
cfa1eba0-25d1-0134-0aea-0629623c6db9

Pošto niko ne gleda, čovek kad živi sam, često će biti samo u donjem vešu ili potpno go. Tako da je jedna od čestih scena u životu bez cimera, gola osoba koja sedi sa laptopom u krilu.

Vikend često može da bude koban, ne zbog izlazaka već zato što tada uglavnom niko nema obaveze i ako osoba živi sama, nema nikog da je probudi. Stoga, šlogirana buđenja oko 13h nisu uopšte neobična.
df7747f0-25ce-0134-b04b-0a814d95abff

Desi se tako da se drugo ljudsko biće ne vidi po nekoliko dana. Da, toliko malo vremena je potrebno da se zaborave pravila komuniciranja sa drugima. Ili da se čovek oseća kao u igrici kada izađe među ljude.
f803de50-25cd-0134-b051-0a814d95abff
Ima još „mana“ života u samoći. Često se čovek pita šta će biti ako zaboravi negde ključ, da li je isključio/la ringlu a nema ko da proveri, baš nikog nema, ko će zalivati biljke kad ode na put i tako… Gomila teških pitanja. Ali, super stvar kod života bez ikoga je što možete da se tuširate koliko god vremena želite a i stan može da se sprema u 2 ujutru, ako procenite da za tim ima potrebe.

sladoled Muzej sladoleda – poslastica za ljubitelje umetnosti i sladoleda GoT Svaka epizoda šeste sezone „Game of Thrones“ kroz gifove keri Stvari koje nas je Keri Bredšo slagala DNK putovanje Svi smo mi samo Zemljani ·