Mick Jagger, 1964.
KULTURA · fotografija

U Nacionalnoj galeriji u Londonu biće izložen veliki broj fenomenalnih fotografija do juna, koje je tokom svoje dugogodišnje karijere zabeležio ovaj veliki umetnik.

Osim što će se pojaviti u ovoj veoma važnoj galeriji, Baileyeva kolekcija fotografija izaći će uskoro i u obliku knjige pod nazivom Bailey’s Stardust. Izložba je zanimljivo koncipirana, tako da će radovi biti raspoređeni po sobama u skladu sa njihovom tematikom: jedna za Rolling Stonese, jedna za Baileyevu ženu Catherine, jedna za gangstere i tako dalje. David Beiley je u svojoj bogatoj karijeri dugoj pet decenija imao prilike da sarađuje sa raznim slavnim ličnostima, kao i da zabaleži prizore na svim stranama sveta. Neke od radova ovog velikog britanskog fotografa možete pogledati u našoj galeriji:

Autoportred Davida BaileyaOtvori galeriju
Brick Lane, 1957. i 2014. Fantastične fotografije Londona nekad i sad Sleeveface Kreativni portreti sa omotima ploča What Ali Wore Najstarija muška ikona stila Ljubimci i njihovi vlasnici Dugogodišnja ljubav između vlasnika i njihovih ljubimaca · · · · ·